Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenRadevans profiel

Radevan
Radevan
Zaanstad
Ik vind het leuk om met mijn collectie Citroëns te laten zien welke ontwikkelingen er in de jaren dertig van de vorige eeuw bij dit merk zijn geweest en hoe in enkele jaren tijd de techniek met sprongen vooruit is gegaan.
Berliet 944 Berline Citroën Traction Avant 7C
Citroën Rosalie 8A Sical Citroën B14
Citroën 10CV Citroën 10CV
Citroën 8CV Peugeot 402
Renault Celtaquatre Coach  
Citroen Rosalie  Classic Car Catalogue 
Perfect Day Tent  PreWarCar 
Route Nationale   

Radevans oldtimers

 
Eigenaar in de periode:   01-2008   -   heden
Op 27 september 1928 werd het model C4 voor het eerst in Nederland getoond. In vergelijking met het voorgaande model ging het om veel robuustere type auto. De C4 was in vele uitvoeringen leverbaar. Aan het einde van 1929 werd naast de serie personenwagens (tourisme) ook een torpedo commerciale (ullitaire) leverbaar. Deze auto kon tijdens werkdagen worden ingericht als kleine open bedrijfswagen en op andere momenten worden gebruikt als ruime open gezinsauto. Halverwege 1929 werd het ook mogelijk een Citroen volgens het huurkoopprincipe aan te schaffen. Hiermee werd de wagen in Nederland voor een breder publiek toegankelijk.

Oldtimer Citroën Torpedo Commercial
 
Eigenaar in de periode:   05-2002   -   heden
De geschiedenis van deze auto is nagenoeg geheel bekend. Deze Traction Avant geeft een goed beeld hoe de eerste types er uit hebben gezien. Deze wagen behoort tot een gering aantal Traction Avants (uit de serie 7C), die eind 1935 en begin 1936 na introductie van de Cremaillere stuurinrichting nog voorzien zijn van de oorspronkelijke Gemmer stuurinrichting. Daarnaast zijn er verschillende carrosseriedetails aanwezig die overeenkomen met de allereerste Traction Avants uit de serie 7A en 7B. Zo worden de uitlaatgassen van de motor afgevoerd via een pijp die door de rechter voorkoker loopt. Ook het dashboard wijkt sterk af van de latere modellen. In de loop van 1936 zijn bij de latere producties wijzigingen doorgevoerd, waardoor deze kenmerken zijn komen te vervallen.

Oldtimer Citroën Traction Avant 7C
 
Eigenaar in de periode:   08-2004   -   heden
De Rosalie werd in oktober 1932 tijdens de Parijse Salon de l'automobile geïntroduceerd en was leverbaar in 8 verschillende carrosserieën. Bij de ontwikkeling van de Rosalie (type 8, 10 en 15) werd al veel aandacht aan comfort en veiligheid geschonken. De ophanging van de 'Moteur Flottant' - met behulp van trillingen absorberende blokken - is daar een voorbeeld van. De wagen beschikt voor zijn tijd over een uitstekende vering, die wordt gevonden door de superballonbanden, de zeer soepele veren en de thermosstatisch geregelde schokbrekers. Het 'Monopiece' koetswerk bestaat uit één geheel, zonder naden of aangelaste stukken. Sical was een carrosseriefabriek die in opdracht van Citroen afwijkende koetsen leverde. Mijn wagen is daar een voorbeeld van.

Oldtimer Citroën Rosalie 8A Sical
 
Eigenaar in de periode:   02-2006   -   heden
Nadat in 1934 de Traction Avant was gelanceerd werden ten gevolge van de vele 'kinderziektes' de montagelijnen van het vorige model, de Rosalie, weer in gebruik genomen. De eerste wagens waren in januari 1935 leverbaar. Met het opnieuw uitbrengen van dit model, die een aantal kenmerken van de Traction Avant heeft, probeerde men tevergeefs het faillissement van Citroen te voorkomen. De wagen is voorzien van een 180 graden gedraaide Traction Avant motor, zodat er weer sprake is van een achterwielaandrijving. De types 7UA en 11UA zijn (ook met een dieselmotor) tot aan 1938 in productie geweest. De Rosalie berline (4 deurs uitvoering) was voor de 2e Wereldoorlog als taxi een zeer geliefde auto.

Oldtimer Citroën 7UA Berline
 
Eigenaar in de periode:   06-2001   -   05-2002
Mijn eerste oldtimer was een Traction Avant. Vanwege de aanschaf van een vooroorlogse Citroën en ruimtegebrek heb ik afscheid van deze 'dame' moeten nemen. Ik heb leuke herinneringen aan deze auto, waarmee mijn liefde voor oude auto's grotere vormen heeft aangenomen. De wagen rijd nog steeds in Nederland rond.

Oldtimer Citroën 11B Traction Avant

Radevans autoverhalen

Terug naar de jaren dertig      1
Ik heb de Torpedo Commercial de uitstraling teruggegeven die past bij de jaren dertig. De eerste rit met de wagen gaf mij zeer veel voldoening.
Toeren met een Torpedo      3
Wat is een Torpedo en wat is daar zo leuk aan?
Traction na zeventig jaar weer terug.      6
Het was bijzonder om te praten met de familie van de vooroorlogse eigenaar en op de plaats te staan waar de auto circa 70 jr. geleden ook stond.
Soms kan je niet verklaren waarom een droom uitkomt.      2
Na een voorbeeld van een Citroën Rosalie SICAL in Duinkerken te hebben gezien kwam ik snel daarna mijn (huidige) exemplaar tegen.
Taxi met een filmverleden      4
Een dame die haar sporen op het 'witte doek' heeft verdiend. Ze is o.a. herkenbaar als de taxi uit de film "Zwartboek" van Paul Verhoeven.

Radevans gewenste (droom)oldtimers

Berliet 944
     

Radevans berichtenbox

Na inloggen kun je als lid een bericht plaatsen


Wijnakker  28-09-2020 - Goeden dag, is de 7ua taxi evt ook in te zetten als figuratie auto in een film ? op welk nr kan ik u bellen ? gr. Jan Wijnakker
Rinus  06-08-2012 - Hallo Robert. er moet alleen nog vloerbedekking in.en naar de RDW voor het kenteken. dat moet weer geactiveerd worden.daar voor moet ik nog een afspraak maken ze hebben wel het één en ander gevonden ik laat het je weten moet ook nog op vakantie van af 17-08-2012 .je ben welkom. Gr Rinus
Rob vandendoel  11-05-2011 - Hallo ,u vroeg hoe ik aan de simca chambord kom.Ik was al geruime tijd op zoek naar een chambord en deze kwam ik tegen op marktplaats ,hij stond in Belgie en was gedeeltelijk gerestaureerd .Dit is de 2e rijdende chambord in nederland ,voor zover we kunnen nagaan .Verder heb ik nog meerdere simcas vanaf 1938 tot 1975 en rijdt al 32 jaar in simca 1301 van 1968 ,welke ik van een collega kocht en als dagelijkse auto altijd in gebruik heb gehad ,maar nu na mijn vut rijdt hij niet zoveel meer . mvg Rob
Erik  31-01-2011 - Hallo Robert, wat vind je van de homepagina? Links / rechts omgedraaid. Persoonlijk wel aardig.
Jeroen Berntsen  27-12-2010 - Dag Robert, Bedankt voor je reactie. Heel ver weg was het niet: een bruiloft in Eindhoven. Maar toch.... Wie weet ontmoeten we elkaar wel eens ergens. Er zijn uiteindelijk genoeg oldtimerbijeenkomsten in den lande. Een prettige jaarwisseling en alle goeds voor 2011. Jeroen.
Georges Lemmens  01-09-2010 - Radevan, nog bedankt voor je reactie op mijn verhaal. Je zit inderdaad juist wat de vroegere kleuren van de 220S/C zwart/wit betreft. Ik ben heel benieuwd of je nog meer info hebt? Georges
Erik  19-08-2010 - Dank voor je verhaal / beeldmateriaal. Ik ben nu aan zet. Slik. Groet, Erik
Erik  10-08-2010 - Goedemiddag Robert, Leuk om je nieuwe toevoegde klassiekers te zien! Nu is het aan mij om te puzzelen hoe je niet-NL auto's op een nette wijze kunt toevoegen. Slik. Groeten! Erik
Frans  07-01-2010 - Dag Erik, Bedankt voor je reactie, zodra ik meer tijd heb komt er een mooi verhaal van mijn auto's. En op korte termijn plaats ik mijn auto's op Prewar Classic Cars. Met vriendelijke groet, Frans
Werner Bruyninckx  17-12-2009 - Mijnheer Radevan, bedankt voor Uw snelle en leuke reactie. Mijn aanvraag om aan te sluiten bij de Prewar Classic Cars is reeds verstuurd. Vriendelijke groeten, Werner Bruyninckx, Schoten-België