Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenmeulmani's profiel

meulmani
meulmani
Sluis-Aardenburg

meulmani's oldtimers

 
Eigenaar in de periode:   03-2011   -   heden
Mijn eerste oldtimer was een rode Volvo Amazone uit 1965. Allang verkocht, maar soms miste ik hem wel eens. Wij rijden hoofdzakelijk Amerikanen, maar een kleinere zuinige auto is wel handiger voor boodschappen etc. Maar het moet bij ons altijd een oldtimer zijn! Daarom is de keuze wederom gevallen op een rode Volvo Amazone. Nu wel eentje uit 1969, met een wat zwaardere motor (B20) en overdrive, dus net iets luxer dan mijn eerste Volvootje. Maar met dezelfde charmes. Ik ben regelmatig te zien met mijn rooitje in het Zeeuws-Vlaamse.

Oldtimer Volvo Amazon 120
 
Eigenaar in de periode:   09-2010   -   heden
Zeer zeldzame 7-persoons Franklin sedan. Geïmporteerd uit de VS. Momenteel restaureren we deze auto. We hopen er dit voorjaar mee te kunnen rijden. Een auto is om te rijden, vandaar dat we hem wel aan de onderkant gaan behandelen. We hebben bewust voor een 7-persoonswagen gekozen, zodat onze kleine Duke en onze hondjes (in een bench) mee kunnen. Luchtgekoelde 6 cylinder motor, ook gebruikt in vliegtuigen.

Oldtimer Franklin 147
 
Eigenaar in de periode:   08-2010   -   heden
Ik was op zoek naar een dagelijkse auto. Liefst een V8. Maar wel met voldoende ruimte voor onze twee tervuerense herders en comfortabel genoeg om er flinke afstanden mee te rijden, ook de ritjes van Zeeuws-Vlaanderen naar mijn familie in Groningen. De wegenbelasting op nieuwe Amerikanen is enorm en de oudere stationwagons hebben toch wel charme met het nephout aan de zijkanten. Naast een frisse spuitbeurt en nieuw houtnerf-vinyl de auto opgeleukt met foto's van de honden. Hij rijdt heerlijk en is van alle moderne luxe voorzien (cruise control, airco etc). Het geluid is lekker warm met zijn nieuwe cherry bomb dempers en de door Maarten zelfgemaakte uitlaatpijpen.

Oldtimer Mercury Grand Marquis Colony Park
 
Eigenaar in de periode:   05-2008   -   heden
Deze auto wilde ik omtoveren tot een glanzende muscle car, maar nu we verhuisd zijn hebben we het nogal druk. Daarnaast nog andere auto's om te restaureren. Deze Boattail wordt OF verkocht (zonder APK EUR 4000, met APK 5000) OF ik ga hem voorlopig technisch in orde maken en hem gebruiken als ragbak en later - wanneer er meer tijd voor is - volledig restaureren. De spullen om hem APK waardig te maken heb ik vorig jaar al besteld.

Oldtimer Buick Riviera
 
Eigenaar in de periode:   05-2008   -   heden
Gekocht op eBay in 2008 zonder de auto in het echie te hebben gezien. Laten transporteren naar Nederland. En zelf (met een tijdelijk kenteken, ik had een RDW keuring aangevraagd) zo'n 120 km mee naar huis gereden. Inmiddels is 'Sot APK goedgekeurd. Met een tevreden spinnende HEMI motor kan ik prima met het moderne verkeer mee rijden. Heerlijk!

Oldtimer DeSoto Firedome
 
Eigenaar in de periode:   10-2006   -   heden
In 2006 ingevoerd vanuit Duitsland. Ik wilde graag een cabrio. Hiervoor een MG A gehad, maar ik zocht een cabrio waar ik comfortabeler vele kilometers kon maken.

Oldtimer Mercedes-Benz R107 SL (350SL)
 
Eigenaar in de periode:   04-2006   -   heden
Ik ben een keer een foto tegengekomen van een Buick Sedanette uit 1949. Ik was er helemaal weg van en MOEST er een hebben. Maar in goede staat zijn ze nogal duur, dus moest ik op zoek naar een restauratieproject. Op zich niet erg, want mijn plan was om een auto een keer helemaal uit elkaar te halen en opnieuw in elkaar te zetten; een mooi leertraject. Lang gezocht en op een gegeven moment eentje gevonden op een lokale internet-site (zonder foto). Ik ben in 2006 naar de VS (Indiana) gereisd om de auto daar terplekke te kopen. Een weekje sightseeing eraan vastgeplakt (Henry Ford museum, Niagara Falls etc) en laten transporteren naar Nederland. Nu ligt ie helemaal uit elkaar. Het chassis is inmiddels schoon en thermisch verzinkt. Nu de rest nog; nog heeeel veel te doen!

Oldtimer Buick Super
 
Eigenaar in de periode:   05-2008   -   09-2010
Deze bus hebben we in Las Vegas gekocht om er vier weken mee rond te toeren door het zuidwesten van de VS. We sliepen dus in de bus, gewoon op een luchtbed. De ultieme test voor je relatie! We hebben een geweldige tijd gehad. De bus is inmiddels verkocht aan een inwoner van Wallonië.

Oldtimer Ford US Econoline E250
 
Eigenaar in de periode:   09-2007   -   08-2010
In 2007 gekocht, niet zelf geimporteerd. Gekocht om als werkpaard te dienen; een zee van ruimte! Inmiddels verkocht aan mensen in Friesland.

Oldtimer Volvo Duett P210
 
Eigenaar in de periode:   10-2003   -   03-2007
Deze auto is een tijdje mijn dagelijkse auto geweest. O.a. vakantie naar Frankrijk. Zeer zuinig, ook op LPG. Tijdens lange ritten haalde hij 1 op 13!! Gemiddeld (stadsverkeer) gebruikte hij 1 op 11. Als oldtimerfreak wil ik telkens wat anders en helaas kan ik niet alle wagens houden. Bovendien kon ik niet veel spullen in de auto kwijt (ik had toen de blauwe Duett nog niet) en niemand op de achterbank meenemen. Daarom verkocht, maar soms heb ik er wel eens spijt van. Als het goed is, rijdt hij nu in Belgie rond. Alhoewel de auto in goede staat was en goed in de (witte) lak zat, wilde de nieuwe eigenaar hem grijs metallic spuiten.

Oldtimer Volvo P1800
 
Eigenaar in de periode:   05-2003   -   09-2006
Dit is de eerste auto die ik zelf geïmporteerd heb. Een Engels autootje, maar geïmporteerd uit de VS. Oorspronkelijk reed de auto in Indiana rond en via Florida kwam hij bij mij terecht. Vanuit Ft Lauderdale naar Bremerhaven laten vervoeren. Toen kostte dat slechts USD 800. Samen met mijn broer en zijn buurman vervoerd van Bremerhaven naar Groningen waar ik toen nog woonde. Klaas van Garage West End heeft me geholpen de auto APK klaar te maken. Ik deed toen nog weinig zelf, bleef beperkt tot accu vervangen etc. Toen ik verhuisde naar Zeeland heb ik in de regen de MG naar Zeeuws-Vlaanderen gereden. Daar op zomerdagen met plezier met de MG getoerd. Een aantal keren wel lange ritten gemaakt, maar zocht een cabrio die comfortabeler was en helaas kan ik niet alle autos houden..

Oldtimer MG MGA
 
Eigenaar in de periode:   05-2001   -   10-2003
Mijn eerste oldtimer. Vele plezierige kilometers meegereden, o.a. naar Tjechië. Mijn rooitje was mijn dagelijkse auto. Helaas werd de APK problematisch; hij had last van roest waardoor er veel gelast moest worden en de motor verbruikte veel olie; bij iedere tankbeurt gooide ik een litertje olie erbij. Ik had de keuze: of laten restaureren (ik deed toen weinig zelf) of verkopen. Ik koos voor het laatste en ruilde mijn rooitje in tegen een witte Volvo P1800. Ik zal mijn rooitje nooit meer vergeten. Ik ben altijd al gek van klassieke auto's geweest, maar met hem is mijn oldtimer-koorts echt begonnen. Ik zag op de RDW site dat het kenteken AE-44-37 nog steeds bestaat; ik hoop dat ie niet omgekat is en dat mijn rooitje nog steeds rondrijdt...

Oldtimer Volvo Amazon 120

meulmani's autoverhalen

Vakantie bus
Een rondreis door de VS met een American van
Import en keuring van een Desoto Firedome uit 1956      4
Import en keuring van een Desoto Firedome uit 1956

meulmani's berichtenbox

Na inloggen kun je als lid een bericht plaatsen


kleijssen  18-02-2011 - ik ben op dit moment bezig een franklin aan te schaffen .kun je mij wat vertellen hoe te handelen. ondanks dat je ver weg woont heb ik het er graag voor over om te kijken en om van gedachten te wisselen.op korte termijn graag telefonisch 0523.251613 of 0653352305
kleijssen  17-02-2011 - is het mogelijk eens naar de auto te komen kijken
kleijssen  16-02-2011 - ben erg geinteresseerd in de franklin we hebben zelf een franklin gehad (vader) ik ben nu zelf op zoek kunnen we eens afspreken telf 06 53352305
martinhuigh  21-04-2010 - toch nog iemand uit de regio zeeuws vlaanderen, zelf woon ik in de regio breskens, en heb een grijze amazon, maar de autos van de fotos heb ik nog niet veel gezien. Wie weet zien we elkaar eens, Groeten martin
Michiel van de Pas  14-09-2009 - Je kunt je nog aanmelden bij de groep Amazon. Leuke verhalen en foto's van lotgenoten.
Klaas Johannes van der Linde  15-05-2009 - Hallo daar; Het wagenpark van U mag er ook zijn hoor! Veel succes, Klaas
Erik  21-02-2009 - Hé MeulMani, Tjee leuk om je wagenpark te zien! Die Volvo P1800 is super. Waar ligt je hart? Bij de US oldtimers, want iedere keer kom je ook terug bij Volvo ;-) Groetjes, Erik (ps. volgens mij hebben jij en Klaas de grootste verzameling; alhoewel: Lars is ook goed bezig!)