Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenJacs profiel

Jac van Linden
Jac van Linden
Uden
Al sinds 1980 helemaal weg van Toyota Crowns. Heb er 3: 1969, 1971 en 1981. De laatste is een diesel waar ik dagelijks mee rijd. Verder ook nog een Ford Zodiac mk3 en een Ford Zephyr MK3. die hadden we vroeger thuis.

Jacs oldtimers

 
Eigenaar in de periode:   04-2010   -   heden
De kleur rood (code 373) vond ik al jaren een schitterende kleur voor het MS112 type. Tevens vond ik de 5M-Ge de mooiste 6 cyl. in lijn motor van Toyota en de W58 de bak met de mooiste overbrengingsverhoudingen. Al dat leuks is gecombineerd in mijn rode 81-er Crown. Dit exemplaar is al sinds 2010 in mijn bezit. De restauratie duurde 8 jaar en nu is dit juweeltje nummer 4 in de rij van Crowns in mijn schuur.

Oldtimer Toyota Crown
 
Eigenaar in de periode:   01-2000   -   heden
Mijn dagelijkse auto voor woon-werkverkeer. Maar wel pas nadat het chassis compleet gestraal en geschopeerd is. Mooiste crown diesel van NL.

Oldtimer Toyota Crown
 
Eigenaar in de periode:   01-2004   -   heden
Gezocht en gekocht omdat ik al een Zephyr had. Ten tijde van de de aankoop in Frankrijk ontbraken er een aantal onderdelen, zoals voorruit, achterlichten, klokje, asbak, claxonring, kofferbakembleem. Inmiddels via eBay alles gevonden om hem weer compleet te maken en terug te brengen in nieuwstaat. Auto is keihard en er is nog nooit aan gelast. Werkelijk uniek voor dit type, dat normaalgesproken binnen 8 jaar compleet weggerot was. Leuk voor als ik met pensioen ben. (maar dat duurt nog minstens 13 jaar)

Oldtimer Ford Zodiac MKIII
 
Eigenaar in de periode:   05-2002   -   heden
De liefde voor de Ford Zephyr is ontstaan vanwege het feit dat we zo'n auto vroeger thuis gehad hebben. Vakantieherinneringen etc. De auto verkeert in een uitstekende staat.

Oldtimer Ford Zephyr 6 III
 
Eigenaar in de periode:   01-1996   -   heden
Modelcode MS53. Van top tot teen zelf gerestaureerd. Compleet nieuwe neus. Van chassis af geweest. Chassis gestraald, geschopeerd. 5-Bak. Al sinds 1980 helemaal gek van Toyota Crowns.

Oldtimer Toyota Crown
 
Eigenaar in de periode:   01-1990   -   heden
Modelcode MS65. Mijn 2e toyota Crown, nadat de eerste -4-cylinder versie- bij een brand was omgekomen. Gevonden bij een zigeunerkampje in Eindhoven. Gerestaureerd, maar (nog) niet body-off. Tot een jaar of 7 geleden nog jaarlijks mee op vakantie naar Z-Frankrijk geweest met de caravan. Altijd probleemloos. Rijdt geweldig.

Oldtimer Toyota Crown

Jacs vrienden

CarRelation-lid gerhard

Jacs berichtenbox

Na inloggen kun je als lid een bericht plaatsen


gerhard  13-08-2012 - Beste Jac, ben opzoek naar een crown uit '72. die met de 'dubbele'gril en de doorlopende stadslicht/knipperlicht. ben bezig maar heb een donor nodig. wanneer je iets ziet.... gr gerhard
Wout Rockx  26-07-2012 - Ha Jac,ik ben (eindelijk) weer bezig aan de Toyota Crown... Het project moet even in een stroomversnelling want eind aug. moet de wagen weg waar hij nu staat... Ik ben dus druk bezig om hem af te lassen en APK klaar te maken, zodat ik er daarna rustig aan verder kan werken... Een geschorste auto is duidelijk niks voor mij, te weinig stok achter de deur.... Maar goed, heb jij die onderdelen nog die ik nodig zal hebben om de vijfbak goed te monteren aan de achteras? Groet, Wout Rockx, Rotterdam.