Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenAarts profiel

Aart van der Haagen
Aart van der Haagen
Zaltbommel
Qua klassiekers ben ik zeer breed geïnteresseerd en vaak niet opgewassen tegen een bijzonder aanbod, wat de hobby tamelijk duur maakt.
Geef websitenaam   

Aarts oldtimers

 
Eigenaar in de periode:   07-2010   -   heden
Als het vlees zwak is en je op buitenlandse advertentiewebsites gaat snuffelen, dan kan er dit gebeuren... In de Savoie vond ik een sublieme GS met 82.000 kilometer, nog in bezit van de eerste eigenaar. Werkelijk een kogelharde auto, met een smetteloos interieur en prima onderhouden. Hij reed werkelijk als nieuw, dus de koop was zo gesloten. Vervolgens begon de grote beproeving: 1033 kilometer naar huis rijden. De GS volbracht dit met gemak, afgezien van een lichte hydraulieklekkage. Na het bijvullen van een litertje LHM in Luxemburg bereikte hij Nederland zonder problemen. Toch een prestatie voor zo´n oudje. De grootste attracties van deze Citroën zijn - behalve de aërodynamische koets en het excentrieke interieur - de briljante wegligging en de roffelende boxermotor.

Oldtimer Citroën GS
 
Eigenaar in de periode:   04-2010   -   heden
Het werd weer eens tijd voor een cabriootje, na jarenlang uitsluitend gesloten rijden. Maar dan wel graag een echte roadster en niet een met een dameskappersuitstraling. Bovendien wilde ik iets aparts, dat je niet op elke straathoek ziet. Nou, met deze Scimitar SS1 kan ik mijn lol op. Ik had er al een, maar dat was een project en ik wilde toch wel graag een kant-en-klare, om in de zomer mee rond te snorren. Bewust zocht ik naar een 1800Ti, met een turbomotor van Nissan. Groot was de verrassing toen mijn in Engeland gevonden exemplaar nog eens behoorlijk opgevoerd bleek, met een intercooler en een hogere turbodruk. Het is werkelijk een razendsnel apparaat, met een pracht van een wegligging en een heerlijk communicatief karakter. Helemaal zoals je je een pure sportwagen wenst.

Oldtimer Reliant Scimitar SS1
 
Eigenaar in de periode:   12-2008   -   heden
Voor zover bekend bij het Austin Morris Riley Wolseley Register bezat er niemand in Nederland een Austin Ambassador. Deze doorontwikkeling van de Princess werd destijds uitsluitend in Groot-Brittannië verkocht en bestaat alleen met het stuur rechts. Net wat voor mij om er eentje naar ons land te halen. Via internet stuitte ik in Schotland op dit exemplaar. De auto dateert overigens uit februari 1984, maar dat kon ik hier niet invullen.

Oldtimer Austin Ambassador 1.7 HL
 
Eigenaar in de periode:   01-2008   -   heden
Er moest en zou een keer zo'n unieke Tagora in mijn bezit komen. Ik trof in mijn kennissenkring een andere liefhebber met hetzelfde gevoel, zodat we samen de jacht openden. Op eBay in Frankrijk brachten we het winnende bod uit en namen natuurlijk een risico. Ter plaatse bleek de auto kwalitatief onze verwachtingen te overtreffen.

Oldtimer Talbot Tagora 2.2 GLS
 
Eigenaar in de periode:   02-2007   -   heden
Na een uitgebreide zoektocht vond ik in Midden-Frankrijk deze Citroën CX Prestige, met precies de gewenste specificaties. De auto liet zich probleemloos naar Nederland rijden. Binnen mijn wagenpark zal altijd een CX aanwezig zijn; deze vormt de achtste op rij.

Oldtimer Citroën CX Prestige
 
Eigenaar in de periode:   01-2009   -   heden
Iemand tipte me over een zeer nette mini Metro tegen een vriendenprijs op Marktplaats. Ik zocht er helemaal geen, maar werd toch wel nieuwsgierig. Na een bezichtingsafspraak was de koop snel gesloten. Een lekker karakteristieke Engelse hatchback, extra leuk door zijn impopulariteit.

Oldtimer Austin Metro 1.0 L
 
Eigenaar in de periode:   03-2009   -   heden
Op vrijdag snuffelde ik voor de gein eens rond naar gekke auto's op Marktplaats, op maandagavond stond deze Reliant thuis op de stoep. De lol met het knotsgekke autootje is ongekend.

Oldtimer Reliant Robin 850
 
Eigenaar in de periode:   07-2008   -   heden
Voor de aardigheid doorzocht ik het aanbod in limousines op eBay in Groot-Brittannië. Iemand bood deze Coleman Milne Dorchester VI aan. Ondanks de extreem slechte foto's had ik er een goed gevoel bij en nam de gok. Het werd zeker geen teleurstelling.

Oldtimer Ford Dorchester VI
 
Eigenaar in de periode:   07-2008   -   heden
Een Princess heeft me altijd gefascineerd, maar het begon pas echt te leven toen ik er op de British Autojumble 2008 in Waalwijk een paar kon bewonderen. Dezelfde avond kroop ik achter de pc en trof op eBay in Engeland deze Woodall Nicholson Kirklees, een zeer zeldzame limousine op basis van de Princess. Ik moest een paar pittige tegenbieders verslaan, maar wist de auto te verwerven.

Oldtimer Princess Kirklees 2200 HLS

Aarts berichtenbox

Na inloggen kun je als lid een bericht plaatsen


Jacques Limpens  22-05-2016 - Beste Aart, de cijfers die ik kon vinden spreken elkaar een beetje tegen, maar ik ben 825 en iets in de 900 exemplaren tegengekomen. Groetjes, Jacques.
Erik  14-01-2011 - Hallo Aart, hoe gaat het? Even een klein nieuwtje: je kunt sinds gisteren je "droomoldtimer" toevoegen. Hoe: zie linker menu bij "mijn profiel". Ik vermoed dat je nog de nodige "droomoldtimers" op je lijstje hebt staan. Ik verneem graag je reactie. Mvg, Erik
alouette  19-11-2009 - Dit is een meer bijzondere auto dan je op het eerste gezicht vermoedt. Houd hem in de gaten.
RServaas  06-07-2009 - Hoi Aart, Mooie collectie bijzondere auto's heb je inmiddels! Opvolging voor de BMW is er in de vorm van een 924S maar die is met een bouwjaar van 1988 nog te nieuw voor hier. Verder heb ik nog een Lancia Gamma Coupe maar die heeft nog geen NL-kenteken. Alles goed verder? Groet, Robert
Bugje  04-07-2009 - Hoi aart. Nee ik ga niet naar de klompen rit. Ik ben dan op vakantie. Gr. Rob.
Bugje  25-06-2009 - Hoi Aart. Dat kun je een gevarieerd auto park noemen. Zitten leuke exemplaren tussen. En met de Robin kun je inderdaad veel plezier en lol hebben. Gr Rob Bugje op 3-poot.
Zomerbloempje  14-06-2009 - Maar je kunt me wel ergens bereiken om dat te vragen toch? En ons vlaggeschip staat voor de deur dus dat is niet zo heel moeilijk vinden! Wel jammer dat het zo nat was. Met mooier weer is het een leuk evenement maar zo blijf ik liever thuis... Tja de die hards niet maar ach.
Zomerbloempje  14-06-2009 - Het was zo'n mooi weer dat we lekker cake gebakken hebben, de auto gebakken hebben en een potje geriskt hebben. Ben je niet erg nat geworden? Je had wel even koffie mogen komen halen hoor (of thee ook goed!) Als je dan toch zo dicht in de buurt bent! En bij ons was het in elk geval binnen vrijwel overal droog. Alleen een plaatselijk buitje in de badkamer ; )
Zomerbloempje  14-06-2009 - Hey Aart, Idd een hele stal vol paardenkrachten! En interessante auto's ook nog. Alleen die CX past echt niet in dat rijtje hoor... Niet vierkant genoeg enzo! Groetjes, Mireille
Erik  11-06-2009 - Goedemiddag Aart, Leuk dat je jezelf hebt aangemeld. Nogmaals: dank voor je actie om CarRelation te vermeldden in Klassiek & Techniek! Ging het aanmelden van jezelf en het toevoegen van je oldtimers goed? Je feedback is altijd welkom! Leuk om je initiatief te vernemen: elkmerkwaardig! Inderdaad, elk merk waardig. Groet, Erik