Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenSpoed klusje.


Kon de verleiding niet weerstaan.


Michiel van de Pas  |  Volvo Amazon P133941
Opgesteld op 09-07-2008  |  Wijziging op 21-07-2008 00:00


Tja ik zag een advertentie en was verkocht. Ik wilde nog wel een object erbij. Naast de twee waar ik al mee bezig was, leek dit wel snel te realiseren. Ook kon dat nog net voor de gigaklus voor een DS van mijn broer.

Ik kocht de auto met het nodige afdingen voor 450 euri. Dat valt niet tegen. Toen maar die oliezuiper eruit en een andere erin. Daarmee ook een andere versnellingsbak en dus toch ook maar de koppeling. Toen bleek het aandrijfasrubber stuk te zijn en vervangen te moeten worden. Maargoed na een weekje deed tie het weer helemaal weer.

Toen even kijken wat ik nu precies nog moest lassen. Tja bleek veel. Binnenschermen links en rechts. Radiatorbalk. dorpel links en rechts. En kompleet de bodem met de dwarsbalkjes. Uiteindelijk is ook dat gelukt in drie weken.

Op naar de keur. Al mijn werk had zijn vruchten afgeworpen. Echter toch nog twee dingen gevonden. Lager achter en de brandstofleiding. Beter gezegd allemaal aan elkaar geknoopte stukjes leiding en slang. Nu is dat allemaal 316 RVS. Schitterend al zeg ik het zelf. Het lager bleken de remschoenen te zijn.

Toen kwam er nog een geintje. De auto was niet af te melden. Ze waren toch gevallen over het fijt dat er op de autopapieren een X voor en achter het chassisnummer staat. Dat hoort een * te zijn. Nu staat die auto dus al 40 jaar op nederlandse bodem, maar nu is dat niet acceptabel meer. Twee kentekens gehad; vele jaren gekeurd. Maargoed, het is nu wachten op RDW tot ze de nieuwe papieren sturen. Het liefst natuurlijk voor de herkeur.

Totale beoordeling
1

Auteur 
Oldtimer Volvo Amazon P133941
Volvo Amazon P133941
Trefwoorden  keuring lassen motorrevisie rdw vakanties


Motor
Motor

Motor er in
Motor er in

Plaatwerk
Plaatwerk

Plaatwerk
Plaatwerk

Plaatwerk
Plaatwerk

Voor
Voor

Voor
Voor

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven