Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenAutoliefde roest niet


Mijn autoleven in een notendop... waar twee Metro's uit 1985 een hoofdrol in spelen!


Wouter  |  Austin Metro
Opgesteld op 11-09-2013  |  Wijziging op 11-09-2013 18:13


Met een donderend geraas kwam in september 1989 een einde aan het vrolijke bestaan van de witte Austin Metro Surf van mijn moeder. Door haar gekocht in juni 1985. Kenteken NL-22-BH. Ze had haar Innocenti 90L (HG-53-HN) ā€“ die haar Mini (DB-47-BX) had vervangen ā€“ er voor ingeruild. Door een onhandige manoeuvre reed ik er zo de sloot mee in. De auto draaide zich om en ik hing op m'n kop in de gordel. Door de dealer (Klaver, Alkmaar) werd nog een manmoedige poging ondernomen de auto te redden maar dat was zonder succes.

 

 

De auto werd vervangen door een nieuwe Metro. Een 'Magic' dit keer. Met een 1300 cc motor en iets moderner. Kenteken XT-91-GL. We hebben er nog jaren zorgeloos in rondgereden, tot ik in 1992 een eigen auto kon kopen. Een Rover 111L. Daar heb ik pas mee gereden! Toen ik hem tien jaar later wegdeed stond de teller bijna op 200.000 kilometer. Heel betrouwbaar was hij niet meer.

 

De pijn van het afscheid van de Rover 111L werd gelukkig verzacht door de fijne omstandigheid dat ik van mijn werkgever een leaseauto mocht uitzoeken. Dat werd natuurlijk een Rover: een donkerblauwe 25. Ik vond het een heerlijke auto. Daarna ging het bergafwaarts met mijn autocarriere. De Rover werd vervangen door een Renault Megane die weer werd ingeruild voor een Dodge Caliber. Goeie auto's, maar ik voelde er geen liefde voor. Mijn hart was immers op jonge leeftijd al verpand aan de Britse automobielen.

 

Wellicht ingegeven door een bescheiden midlife crisis ging ik begin dit jaar op zoek naar een Britse auto voor 'erbij' en de hobby. Eerst dacht ik aan een Mini. Onverwacht stuitte ik echter op een Metro... exact dezelfde als die waarmee mijn eigen autoleven was begonnen. Een proefrit maakte het meteen duidelijk: deze wordt het. En een paar maanden, 2000 kilometer en wat avonturen met banden verder heb ik daar geen spijt van. Integendeel. 'This is my British car to beat the world'. En ik zal nooit het gezicht van mijn moeder vergeten toen ik de Metro daar voor de deur parkeerde. Binnen vijf minuten reden mijn ouders erin weg alsof ze 24 jaar jonger waren. Autoliefde roest niet!

 

Vorige maand ben ik echter gezwicht voor een nog grotere liefde: een MGB GT en moet ik met pijn in het hart afscheid gaan nemen van de Metro. Hij staat te koop.. Ik hoop op een liefhebber. De Metro verdient het!

 

Totale beoordeling
1

Auteur 
Oldtimer Austin Metro
Austin Metro
Trefwoorden  metro mg rover austin


Austin Metro
Austin Metro

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven