Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenKatterug genaamd vanwege de ronde rug.


Rit in deze top klasse Volvo is steeds weer een feest. Voorzien van stoere zonnekap, voor sommigen mooi, anderen vinden het lelijk. Smaak verschilt.


Klaas Johannes van der Linde  |  Volvo PV544 C
Opgesteld op 11-08-2012  |  Wijziging op 11-08-2012 19:59


Deze keer een rit in een Zweedse Volvo PV 544 C van 1963. Ook wel genoemd de katterug, die z'n naam eer aandoet vanwege de ronding in dak en achterkant. Deze auto was destijds de topper van Volvo, die er 440.000 van heeft verkocht. De allerlaatste geproduceerde werdt aangeduid met "Sista" wat laatste betekend. Dit was op 20 oktober 1963. Dit is dus ook eentje van de laatste modellen, en voorzien van een B18 motor. Komt goed mee in het hedendaagse verkeer. Je hebt er veel bekijks mee, een echte nekkendraaier dus. De kleur is Olijfgroen nr: 59 wat ik persoonlijk de mooiste kleur vind. Is geheel origineel. Wel destijds voorzien van een trekhaak. Het enige wat niet origineel is, is de Radio/CD. hiervoor werden de Boxen wel netjes achter de achterbank weggewerkt, en voor; onder links en rechts zijn de ingebouwde boxen niet storend, evenals de hele kleintjes op de hoedeplank. voorzien van een gigantisch geluid! Het dak wordt bij wijze van spreken zichtbaar ronder. Voorop is Rode de Zonnekappa gemonteerd, wat sommigen lelijk vinden. Hoort toch wel een beetje bij deze auto toch? Voorin huist een B18 motor, die goed meekomt in het huidige verkeer. Motorkap gaat naar voren open. De kofferbak is enigzinds moeilijk bereikbaar, omdat de klep naar boven moet worden geopend, en dus in de weg staat. De koffer ruimte is redelijk groot, vandaar dat velen er een LPG tank in bouwen. Deze is gewoon op Benzine. Er is ruimte voor het reserve wiel, met het nodige gereedschap. Binnenzijde is redelijk ruim te noemen. De voorste stoelen en 3 zits achterbank zijn met grijze stof bekleed. het overzichtelijke dashbord heeft dezelfde kleur als buitenom, nl: Olijfgroen met kleurnummer 59. Persoonlijk vind ik dit de mooiste kleur. Het schakelen van de 4-bak, gebeurd met een lange pook. Wat ook mooi is, is de snelheidsmeter, hier verschijnt van links naar rechts een rode streep, die steeds langer wordt nadat er harder gereden wordt. De motor is redelijk stil te noemen. Het uitzicht naar achteren is even wennen door het brede smalle raam. Ook voor is het even wennen, gezien de toch dode hoek vanwege de raamstijlen. Prettig zijn de tochtruitjes die eigenlijk altijd wel open kunnen. Ook de zij ruiten achter kunnen op een kleine stand opengezet worden. Tijdens het rijden zie je een klein stukje van de mooi gevormde motorkap. veel bekijks onderweg, een echte nekkendraaier. Iedereen kent ze immers nog? Voorzien van het vele chroomwerk maakt dit het geheel heel mooi. Uitermate geschikt voor Bruiloft ritjes enz. voor mooie foto's. Hij is te huur voor dergelijke ritjes. In het verleden is deze Volvo al eens gerestaureerd, wat goed is gebeurd, waarvan foto's aanwezig, alsmede het oudere taxatie rapport. De algehele staat waarin hij verkeerd is bijzonder goed te noemen.

Totale beoordeling
0

Auteur 
Oldtimer Volvo PV544 C
Volvo PV544 C
Trefwoorden  pv 544 c laatste model met b18 motor.


Volvo PV544 C front
Volvo PV544 C front

Volvo PV544 C achter rug
Volvo PV544 C achter rug

Volvo PV544 C linksvoor
Volvo PV544 C linksvoor

Volvo PV544 C rechtsachter
Volvo PV544 C rechtsachter

Volvo PV544 C luchten
Volvo PV544 C luchten

Volvo PV544 C interieur
Volvo PV544 C interieur

Volvo PV544 C dashbord
Volvo PV544 C dashbord

Volvo PV544 C motorruimte
Volvo PV544 C motorruimte

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


albert  01-09-2012 23:12 - Hoi Klaas, veel plezier er mee joh, ik heb er nog twee.En de KapitƤn.........een geweldige auto om mee te rijden, pijpen vallen gewoon uit de mond als ik er aan kom rijden hihihi.