Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenVaarwel mijn kindje


2 jaar geleden. Ik denk altijd respectvol terug.


EricNL  |  Volvo Amazon 130
Opgesteld op 07-07-2012  |  Wijziging op 07-07-2012 16:03


2 jaar geleden is het alweer. Ik denk steeds respectvol terug aan de tijd dat ik voor een deel in de jaren 60 was met mijn gedachten. Nog steeds niet helemaal de oude, ik besloot dus afscheid te nemen van mijn grote liefde. Dat wist ik toen nog niet, ik zag het als een auto die me van A naar B bracht, maar in de afgelopen 2 jaar merk ik dat het meer was.

Ik begon mijn hobby om de Volvo Amazone te kunnen gebruiken als leermiddel. Erg afstandelijke gedachte misschien, maar ik kon met mijn baan in een garage veel leren door de techniek van een auto zoals die "basic" Amazone waarin ik ging rijden. Door de jaren heen heb ik het nodige ondernomen om de conditie een beetje op peil te houden. Zowel van de auto als van mijzelf.

In de loop van 2010 moest ik dus toch afstand doen van mijn geliefde voertuig. Snel nog APK erop gezet en er kwamen wat kijkers. Snel besloten de eerste kijkers om de auto mee te nemen  met een hoop onderdelen. Nog steeds lag de schuur vol met onderdelen, maar goed, in de loop der jaren verzamel je toch een hoop voor "het geval dat"... Dezelfde avond in het donker zie ik 2 rode achterlichten de straat uit rijden en voel ik dat er iets incompleet is in mezelf. Dat gevoel ging niet weg in de dagen erna. Steeds verward dat de plek op de parkeerplaats leeg is als ik thuiskom. Echt, het hoorde bij het straatbeeld.

Nu, 2 jaar later neem ik even de tijd om terug te denken. De auto die ons na onze trouwerij naar Disneyland Parijs bracht terwijl we met kokede motor over de ring van Antwerpen hoopte dat de file weer zou gaan rijden zodat de koeling weer beter werd.
De auto waarin ik de achtergordels moest monteren omdat anders de maxi-cosi niet mee kon.
De auto waarvoor ik een week dagelijks van Lelystad naar IJmuiden reed om hem zwart te verven, wat uiteindelijk zandsteengeel werd omdat de grondverf op voorraad niet geschikt was voor het donkere zwart.
De auto die niet vooruit te branden was omdat het een 1.8 liter was terwijl ik eerder kort een 2 liter versie had.
De auto waarvan ik wist dat de zekeringen soms haperden, waardoor ik altijd nieuwe zekeringen bij me had.

Echt, de waardevolle herrinneringen die ik heb aan die tijd. Terwijl het gewoon om een auto gaat. Het tovert een glimlach op mijn gezicht. Als ik eraan terugdenk heb ik het gevoel dat ik terugkijk naar een samenvatting die ondanks negatieve (leerzame) ook veel positieve (grappige) gevoelens oproept. Allemaal dankzij de stalen ros van zweeds staal die deel uitmaakte van mijn leven. Echt, bedankt daarvoor, ik voel respect en liefde als ik terugdenk. Dat is vast wederzijds...
Totale beoordeling
1

Auteur 
Oldtimer Volvo Amazon 130
Volvo Amazon 130
Trefwoorden  afscheid.. amazon volvo


Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


EricNL  25-07-2012 12:39 - Hoi Tripoux, Mocht de tijd weer een klassieker toelaten dan zal ik zeker een Amazon overwegen. Helaas heb ik nog niet in het vooruitzicht dat dat gebeuren zal. Zolang koester ik die goeie auwe tijd.. Groetjes..
Henri  24-07-2012 21:46 - Er komt weer een andere Amazon?