Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenEen souvenir uit Cochem


Op vakantie gaan doe ik heel graag. Dat vind ik een leuk bezigheid. De laatste jaren geregeld naar onze buren, Duitsland


MR LUCAS  |  MG MGB
Opgesteld op 24-02-2011  |  Wijziging op 25-02-2011 12:46


Een souvenir uit Cochem

Op vakantie gaan, dat heb ik altijd graag gedaan! Vanaf dat  ik een ventje van 8 was, ging ik alleen met de trein voor een logeerpartij naar  mijn grootmoeder.  In de keuken hing aan de wand precies tegenover de plek waar ik aan de tafel zat, mijn broodpap op te eten een souvenir met daarop de afbeelding van de Reichsburg uit Cochem. Nooit gedacht dat ik daar na 2004 zo vaak zou komen. Welk jaargetijde daar ook heen gaat het is en blijft een mooi stadje, mooie gebouwen, pleintjes. Heerlijk  om daar lekker te genieten van de zon aan de waterkant bij de Moezel,  een lekker  kopje en. koffie te drinken  vergezeld van een lekker stuk Kuchen op het terras bij Bistro Filou aan de Moselpromenade. Maar even niet aan Sonja denken.  Onder de grote parasols heb je daar een fantastisch uitzicht over de weg langs de rivier. Het is daar een komen en gaan van autoā€™s, de Ć©Ć©n nog mooier dan de ander. Soms kom je daar een nieuw nog volledig gecamoufleerd model tegen, maar ook automobielen waar je bij gaat staan watertanden. Nou, ik pak dan meestal de camera.  Je kunt trouwens prachtige toertochten maken langs de rivier maar ook in het directe gebied daarom heen is het goed rijden. Het verkeer is niet aan overdreven druk, je hoeft niet voortdurend je blik op de weg te hebben en hebt  dan ook voldoende tijd voor ontdekken van de omgeving.  Een ideaal adres om te logeren en dan vooral voor je auto is het Hotel Waldeck te Burgen op 20 km van Cochem.  Een goed hotel aan de rand van het dorp met een niet aan de weg gelegen parkeerplaats. Daar ben je altijd een graag geziene gast!

Totale beoordeling
0

Auteur 
Oldtimer MG MGB
MG MGB
Trefwoorden  cochem


Lagonda
Lagonda

Lagonda
Lagonda

Lagonda
Lagonda

Lagonda
Lagonda

Lagonda
Lagonda

Lagonda
Lagonda

Fiat Topolino
Fiat Topolino

Fiat Topolino
Fiat Topolino

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


falco  24-02-2011 19:01 - Heel mooi, Ja wij zijn ook vaak in Cochem geweest daar kan je goed zijn . En echte auto liefhebbers.