Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenEen orginele autoradio in de Volvo 245


Het ontvangen van FM-zenders is wel fijn in de auto. Toch maar besloten om een orginele autoradio uit circa 1980 in te bouwen, met FM.


Erik  |  Volvo 245 GL
Opgesteld op 27-07-2010  |  Wijziging op 02-01-2012 13:09


Onze Volvo had een oude Philips autoradio uit de jaren '70 zonder FM. Op zich geen probleem, maar op een gegeven moment wil je toch wat meer muziekzenders beluisteren. Om nu een moderne USB - CD - DVD - card-reader - fully dynamic control - GPS weet ik wat voor radio te kopen ging iets te ver voor mij. Dan maar frequent marktplaats scannen voor een leuke, orginele Volvoradio uit de jaren zeventig. Al gauw vond ik er Ć©Ć©n:

"T.k. originele Volvo autoradio RX 911 VQ. Bestaat uit radio met AM/FM en cassetterecorder. Werkt correct. Komt uit een Volvo 244, vermoedelijk bouwjaar omstreeks 1980. Voor de liefhebber. Geen onzinbiedingen. Locatie: Papendracht".

Na contact opnemen mocht ik de radio voor 50 euro komen ophalen. Ik was blij dat ik een leuke, orginele radio had kunnen bemachtigen. De man had de radio meer dan 15 jaar in zijn bezit zonder 'm actief in te zetten. De radio had blijkbaar wel in een paar auto's gezeten, maar lag de laatste tijd op zolder. En een zolderschoonmaak maakte toch dat de meneer afscheid wilde nemen van de radio.

Inmiddels is de radio ingebouwd. Natuurlijk een kleine moeite. Het past perfect in de wat ovaalvormige gleuf in het onderste deel van de middenconsole. Toch ook wel goed om te melden: de radio is stereo. En nog een leuk detail: er zit aan de achterkant een DIN-aansluiting zodat ik ook een digitale player er aan kan sluiten - een ipod of zoiets. Altijd goed om je eigen muziek af te spelen op een eigentijdse wijze. Ja, dat weer wel. Oh, en de radio heeft mechanische voorkeurzenderknoppen (mooi Scrable woord). Knop geheel uittrekken - zender opzoeken - knop diep in drukken en de zender is vastgelegd 'onder de knop'.

Laatst even met een buurman naar een winkel in de regio gereden. Vroeg hij of ik in de Volvo nog een andere radio ging zetten. Ik hem vertellen dat deze Volvoradio er net in zit. Hij keek verbaasd. Vervolgens vroeg hij voor welke prijs ik de radio had aangeschaft. Vijftig euro, was mijn melding. Huh! Voor dat bedrag kun je tegenwoordig een hypermoderne autoradio kopen van een bekend merk, was zijn reactie. Tja, dat kan.....

Ik heb helaas nog speakers in de portieren. Ik kan helaas alleen nog maar genieten van het monogeluid van de speaker die bovenop het dashboard in het midden geplaatst is. Een standaard uitrusting van een Volvo 240. Ik ben nog aan het puzzelen om speakers in de portieren te maken, echter ik wil graag de orginele roosters (zie foto) blijven gebruiken. Dit betekent dat de speaker niet op het portierscherm gemonteerd dienen te worden, maar in het portier. Dit betekent dat ik op zoek moet naar relatief platte speakertjes.

Totale beoordeling
1

Auteur 
Oldtimer Volvo 245 GL
Volvo 245 GL
Trefwoorden  autoradio orgineel rx911vq


Volvo autoradio RX 911 VQ
Volvo autoradio RX 911 VQ

Volvo autoradio RX 911 VQ
Volvo autoradio RX 911 VQ

Volvo autoradio RX 911 VQ
Volvo autoradio RX 911 VQ

Volvo autoradio RX 911 VQ
Volvo autoradio RX 911 VQ

Volvo 245 speakerrooster standaard
Volvo 245 speakerrooster standaard

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven