Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenOpel A Kadett 1965


Duitse degelijkheid, zo stond de a-kadett bekend. Gemaakt in de daarvoor gebouwde fabriek te Bochum. Totaal geproduceerd 354.186 sedans.


Klaas Johannes van der Linde  |  Opel Kadett A
Opgesteld op 04-06-2010  |  Wijziging op 22-03-2011 17:45


Dit Opeltje van 1965 is nieuw gekocht in Leeuwarden voor FL. 5650, en door de eerste eigenaar 5 jaar gebruikt, hij heeft er 114264 km mee afgelegd. Vervolgens bij dezelfde dealer weer ingeruild voor een nieuwe Ford. Het kadetje is weer in de showroom gezet, en heeft daar 40 jaar gerust. In Februarie 2010 is hij verkocht aan een oudere man in Westereen, die hem volledig heeft gestript, om hem in nieuwstaat terug te brengen. Waarom is mij een raadsel, want alleen spuiten was genoeg geweest omdat de lak enigzinds dof was geworden. Hij was absoluut schade deuk en roestvrij. Door omstandigheden is hij op Marktplaats terecht gekomen, waarop ik hem kon kopen. De deal was dan ook snel gesloten, en een paar dagen later hebben zijn kleinkinderen hem mij thuis bezorgd. De bedoeling was, om er een winterprojekt van te maken, maar toch al de volgende dag op de kantelbrug gemonteerd. Omdat hij toch al was gestript, ga ik hem dan ook grondig aanpakken. De onderkant ga ik blank maken, om hem dan vervolgens te spuiten, zowel de binnen als buitenkant, en trachten hem in concoursstaat te brengen. Ook het 993 cc motortje en versnellingbak geheel nazien. Hij heeft sind kort nog goed gedraait. Verder komt er een roestvast stalen uitlaad onder. Alle rubbers ga ik vernieuwen enz. enz. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toch alvast even begonnen met de bodem. Ziet er perfekt uit, nergens een roest spoortje te vinden! Het zal nog wel enige tijd in beslag nemen voordat hij weer op de weg komt. Staat ook nog op kenteken eerste (overleden) eigenaar. Van dit type zijn er 354.186 gebouwd, in de periode 1962-1965. En inclusief de coupĆ© 650.000 stuks. Er is voor de productie een nieuwe fabriek in Bochum gebouwd, en de meeste arbeiders daar waren ex mijnwerkers. Hij staat op 12" velgen, en word geremd door trommels voor en achter. Voorzien van bladveren achter. Totaal gewicht is 690 kg. De achterwiel aandrijving gebeurt door de 993 cc motor van 40 pk. Geschakeld door een hand vierbak. De kleur is chamonix weiss 415 met rode skai binnen bekleding. De verwarming was voor dit model al standaard. Verder beschikt de koets over 2 deuren, met een schuifdak, en een zeer grote kofferruimte. Mocht U een Opel A Kadett met kenteken FL-64-02 tegenkomen, dan is dit het '65 kadetje wat ik hier heb beschreven.  Is alvast te koop in de staat zoals beschreven. Foto's zijn recent!        

Totale beoordeling
5

Auteur 
Oldtimer Opel Kadett A
Opel Kadett A
Trefwoorden  opel a-kadett


Klaar voor spuitery
Klaar voor spuitery

In de spuitplamuur
In de spuitplamuur

Onder de kap ook klaar
Onder de kap ook klaar

In de spuit plamuur
In de spuit plamuur

 Koffer ruimte gespoten
Koffer ruimte gespoten

Na spuitwerk
Na spuitwerk

Getextileerd
Getextileerd

Binnen in zink
Binnen in zink

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


DrDjr  13-07-2010 08:48 - Ja dit zijn ze! Zowel qua herrinnering aan het Opel Broodje zoals onze buurman eindelijk een auto kon kopen eind jaren 60 (2e hands) maar ook zoals je de auto hebt gevonden. Succes