Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenhet is vakantie...


Vakantie Frankrijk en Spanje


Erik en Saskia  |  Volkswagen Karmann Ghia
Opgesteld op 24-03-2008  |  Wijziging op 25-03-2008 00:00


Het is de eerste week van augustus 2007, mijn raampjes worden gelapt en ik wordt ingepakt. Mensen die langs rijden zijn vol verbazing dat ik zoveel ruimte heb en dat alles mee kan. Ik ben ingepakt...nu nog even een tukkie doen en dan is het zover. Erik en Sas stappen in en de vakantie is begonnen, op naar Frankrijk!

Onderweg heel veel bekijks, leuke reacties en omhooggestoken duimen. De eerste bestemming Royan (Frankrijk) is bereikt na 16 uur, 2 uur later hebben we eindelijk een kampeerplekje. Iets meer het binnenland in, maar een prachtig stekje midden in de graanvelden. Het weggetje hierheen was wel een beetje spannend met mijn 6V. Aardedonker en een en al kronkels in de weg. Gelukkig hadden we nog een Maclite mee!

Drie dagen heb ik over de boulevard kunnen flaneren en daarna werd ik weer ingepakt en was de bestemming Spanje. Pfff, zal het daar wel wat mooier weer zijn??? Wat deden ze me toch aan... ik zag de Pyreneeen steeds dichterbij komen. Moet ik echt daar naar boven. Maar gelukkig besloten ze bij Lekeito een camping te zoeken. Maar de enige camping die hier in de buurt was lag boven op de berg. De toegangsweg leek wel 45 graden omhoog te gaan. Met al mijn kracht heb ik Erik en Sas toch boven gebracht. Het uitzicht was hier natuurlijk prachtig en mocht lekker van de Spaanse zon en cultuur genieten.
Ik was wel erg bijzonder daar, want toen ik erg dorstig was en we gestopt waren bij een tankstation, was de pompbediende bij mijn kont aan het zoeken voor het vulgaatje! Met handen en voeten legde Erik uit dat mijn tank voorin onder de klep zat. De beste man keek heel vreemd, maar gaf een knikje van "oke, jij zegt het maar." Terwijl mijn dorst gelest werd keek Erik met zijn handen in zijn zakken toe. Het was immers de eerste keer dat ik getankt werd bij een pomp door een pompbediende.

De terugweg was alweer inzicht. Op de terugreis hebben we nog een stop gemaakt van 3 dagen op het eiland Ile d'Oleron. Nu was het tijd om naar Bergharen te vertrekken.

Daar was namelijk een meeting en mijn vriendjes kwamen daar ook, dus daar kon ik mooi aan iedereen mijn vakantieavontuur vertellen. We hebben deze keer in de nacht gereden en bleven maar zoveel mogelijk achter vrachtwagens aanrijden zodat wij ook gezien werden op de weg. Was blij om mijn vriendjes in Bergharen weer te zien, maar dat betekende ook dat de vakantie erop zat. Het was een heerlijke vakantie en ik heb alleen maar een beetje olie gehad toen we op het eiland zaten. Thuis mocht ik weer lekker mijn boxje in...

Maar wat me het meeste bij blijft van deze vakantie is een Frans stel die langs mij liepen en de man vol trots tegen zijn vrouw zei: "C'est un CitroƃĀ«n!"

Totale beoordeling
1

Auteur 
Oldtimer Volkswagen Karmann Ghia
Volkswagen Karmann Ghia
Trefwoorden  vakantie


ramen lappen
ramen lappen

op de camping bij Royan
op de camping bij Royan

file tussen drie vrachtwagens
file tussen drie vrachtwagens

aankomst spanje
aankomst spanje

tanken
tanken

zoek de karmann
zoek de karmann

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven