Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenDoor ziekte halfjaar geen auto...


Nadat mijn amandelen operatief verwijderd waren duurde het lang voor ik weer de oude was. En de auto stond dus gewoon weer weg te roesten in de straat


EricNL  |  Volvo Amazon 130
Opgesteld op 19-12-2009  |  Wijziging op 19-12-2009 15:59


Ja, ze zeggen weleens dat je hoe ouder je wordt, hoe meer revalidatie je nodig hebt bij het verwijderen van je amandelen. Ik ben nog geen 30, maar het is intussen toch al een halfjaar geleden dat ze eruit gehaald zijn bij me. Daarna was ik alleen maar moe en dit was niet te verklaren.

Ik reed altijd in mijn Amazone. Met heel veel plezier kon ik toeren en naar mijn werk rijden. Ik had de Amazon al even stilgezet een weekje of 2. Er was iets niet goed met de remmen. Niets rampzaligs maar er moest gewoon even naar gekeken worden. Na mijn operatie duurde het nog ruim een maand voordat ik de eerste keer weer de Amazon startte. Ik wilde naar mijn werk gaan, maar daar aangekomen was nog steeds mijn remmerij niet helemaal lekker. Op de terugweg merkte ik dat het lang duurde voordat de remmen loslieten nadat ik ze bediend had. Dit werd erger bij elke keer remmen totdat ik dus gewoon met de rem erop naar huis gereden was. (omdat hij niet losliet) Thuis gelijk de tuinslang voorzichtig op de achterste remtrommels want die gloeide helemaal. Toen ging ik nadenken wat er mis gegaan was. Ik snapte er niets van. Alles gecontroleerd en ook gekeken of de remcilinders gangbaar waren, maar toen kwam ik erachter dat er druk op de remcilinders bleef staan als het gaspedaal losgelaten werd.

Daarom ging ik maar overal remleidingen losdraaien om te kijken waar die druk nou tegengehouden werd. Het reservoir was mooi schoon en de vloeistof helder. Remvloeistof verversen had ik gedaan toen mijn achteraslager vervangen moest worden, dus dacht ik meteen aan een propje vuil of roest in de leidingen. Resultaat: De remslang die van chassis naar de achteras ging liet inwendig druk in 1 richting door. Ik heb die slang opengesneden en ik zag iets wat op een bloedvat vol cholesterol leek. Ook scheurtjes in het rubber aan de binnenkant enzo.

De slang vervangen en bij de bandenboer om de hoek weer remvloeistof laten vullen want intussen was het systeem compleet leeggelopen. Nu kan hij weer gassen, al ben ik door de lange stilstand wel menig roestplek rijker als dat ik al was.

Totale beoordeling
0

Auteur 
Oldtimer Volvo Amazon 130
Volvo Amazon 130
Trefwoorden  amazon


Volvo Amazon 130
Volvo Amazon 130

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven