Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenHessisch Oldendorf 2009


Een verslag van ons bezoek aan het VW Uralt treffen in Hesschisch Oldendorf!


Kees Mieremet  |  Volkswagen Kever
Opgesteld op 17-07-2009  |  Wijziging op 17-07-2009 22:54


Vrijdagmorgen 26 juni vertrekken mijn zoon Joost en ik rond 09:00 uur uit Westmaas voor een weekendje Duitsland. Doel is het VW Uralt treffen in Hessisch Oldendorf, een evenement wat eens in de vier jaar gehouden wordt. Dit evenement is alleen voor de echt oude VW's, Kevers t/m 1957, Spijlbusjes, de oudere Karmann Ghia's en natuurlijk de Schwimm en Kubelwagen uit WO II. Het is een ritje van 400 kilometer naar Hessich Oldendorf, dat ligt tussen Osnabruck en Hannover.

De files vallen reuze mee deze vrijdagmorgen en binnen goed twee uur staan we bij Enschede aan de grens met Duitsland. De tank nog maar even volgegooid, 14 liter op ong. 220 km. Wat maar weer bewijst dat deze oudjes ook best zuinig rijden. Na een broodje en wat te drinken gaan we weer verder. Na ongeveer een half uur begint ons bejaarde lid van het gezin ineens te stotteren en te knallen, zodra ik echter naar de vluchtstrook ga, loopt hij weer als een zonnetje. Dit fenomeen hebben we het gehele vervolg van de reis gehad. s'Middags om een uur of half drie komen we dan toch in H O aan.
Het was de bedoeling eerst in te checken bij het Hotel, maar we missen de afslag. Dus zijn we eerst maar even kijken wat er zoal aan auto's is binnengekomen en even een praatje gemaakt met Gerben en Tineke Zijlstra.
Dan toch naar het hotel vertrokken, alleen de ovaal had er genoeg van! Hij stopte er mee en was niet meer aan de praat te krijgen. (Mijn weekend was al klaar!)
We hebben samen met Gerben een aantal dingen gechecked en de conclusie was dat of de bobine of de brandstofpomp stuk was.
Nu heb ik dat allemaal wel reserve, maar ik had vergeten het in de auto te leggen voor vertrek.
Gerben had wel een reserve bobine, maar die was 12 volt terwijl hij en ik in 6 volt auto's rijden. We hebben de bobine uit zijn kever gehaald om te zien of de mijne dan weer wilde draaien, zonder resultaat. Vandaar dat we op de bransftof pomp uit kwamen.
Met hulp van de organisatie hebben we de auto uiteindelijk in H.O geparkeerd en zijn wij bij ons hotel gedropt.

De volgende ochtend vroeg met de taxi naar het evenementen terrein.
Eigenlijk hadden we geluk dat de ovaal er tijdens dit treffen mee stopte, want de onderdelen die we nodig hadden waren uitgebreid aanwezig op de onderdelen markt.
Na uiteindelijk een goed half uur sleutelen draaide het motortje weer als vanouds.

Nu kunnen we eindelijk op ons gemak gaan kijken wat voor moois er allemaal is op komen dagen, er waren tenslotte 650 inschrijvingen.
Om gelijk maar met de klapper te beginnen, 29 Hebmullers. Het is voor het eerst dat er zoveel van deze tweezits Kever roadsters aanwezig zijn op een evenement.
Verder een bonte verzameling Brillen en Ovalen, spijlbussen enz. enz.
Heel bijzonder was de VW 38 die tentoongesteld stomd in de kerk.
Dit is een van de prototypes uit 1938 die recent is teruggevonden in Litauen. Deze auto word weer teruggebracht in originele staat, een helse klus als je nagaat dat de carrosserie was geamonteerd op een chassis van een auto met de motor voorin. Om dat voor elkaar te krijgen was de voorzijde van deze kever ietwat gemodificeerd. Ik denk dan ook dat de restauratie nog wel even in beslag zal nemen.

s"middags deelgenomen aan de rondrit, een leuke rit door een prachtig gebied rond de rivier de Weser.
Tijdens deze rit vertoonden een tiental Schwimmwagens hun kunsten in de rivier.

Op zondag zijn we rond een uur of elf weer huiswaarts verrokken, het ovaaltje snorde er heerlijk op los en we zijn zonder een centje pijn maar met een hoop indrukken en ervaringen weer thuis gekomen.

Het was een super weekend!

Voor foto's  kan je terecht op:

http://www.uraltkaefer.de/ 

Totale beoordeling
0

Auteur 
Oldtimer Volkswagen Kever
Volkswagen Kever
Trefwoorden  hebmuller kubelwagen schwimmwagen kever


Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Volkswagen Kever
Volkswagen Kever

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Wouter Duijndam  29-07-2009 09:07 - Hee Kees , mooi verhaal! Ik was helaas niet in staat om zelf naar Hessisch's te gaan en ben wel op de donderdag er voor naar BBT geweest om daar de pre party bij te wonen. Was ook heel erg gezellig kan ik je vertellen. Mijn foto's zijn hier te vinden: http://www.flickr.com/photos/wouterduijndam/sets/72157620582519382/