Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenRijk in Frankrijk!


Ook met een groot schip als deze 1972-er Chrysler New Yorker Brougham rijd je als een God in Frankrijk...


DrDjr  |  Chrysler New Yorker Brou...
Opgesteld op 03-06-2009  |  Wijziging op 03-06-2009 20:09


Mijn broer woont in een gehucht in Frankrijk.
Net buiten de Dordogne, maar wel al 1000km van huis.

En dat is prima om de sloep eens even uit te laten!

Samen met mijn vriend Frank doen we daarom ieder jaar even een ritje naar broer-lief. Gewoon om eens relaxed een stuk te toeren en eens goed te lachen onderweg om al die fransen en uiteraard om ons zelf. Want welke zot gebruikt nu zo'n belachelijk groot schip om eens door Parijs te rijden, de Route Atlantique te vullen of de stilte in het boerenland in stukken te knippen met het pracht geluid van een dikke V8?

Zoals ieder jaar verbazen we ons dat de wegen leeg raken als we Breda voorbij zijn. Waar kan dat nu toch aan liggen? Maar allee, voort met die 8 jongens aan tafel! hoor ze eens boeren, de LPG stroomt rijkelijk door de kelen.

Altijd net nog even LPG tanken in Belgie, lekker goedkoop. En dan zo rond 10 of 11 uur in de ochtend de drukte van Parijs weer mee maken. Is wel grappig dat al die makkers meewarig of verbaast naar je kijken...

Voort met de sloep, we krijgen al trek in een fijn glas wijn. Eerst maar de lange rustige Route huppeldepup uit. Vanaf Orleans prachtig leeg, dus hup de cruisecontrole (1972... ja ook toen al) erop en toeren maar. Glooiende wegen, golvende graanvelden, verbaasde pompbediendes. Mooi!

Dan krijgen we zin in dat fijne glas wijn, maar eerst nog een uurtje door de rimboe. Echte N wegen veranderen in D wegen. De massa ijzer vult de weg makkelijk, verbaasde dorpelingen kijken ons na. Het geluid doorklieft de stilte en het landschap. Airco-tje uit, raampjes open, de heerlijke warmte ruist door het interieur.

Eindelijk daar, de wijn staat al klaar! Weer een fijne rit zonder problemen. Morgen lekker toeren naar de kleine stadjes, kastelen en markten. De abdij, de kerk, het plein en de bar - daar kan je prima parkeren! En een slobbertje wijn nemen - of een koele Kronenbourg pils

Nog even een stukje schrijven voor het huisje, Gites, van broer lief. KIEKJE!

Eten uiteraard, met de sloep pronkend voor de hoofdingang van de hut. Obertje blij, dat trekt weer anderen.

En na het slapen weer naar huis. Vroeg op en sluipend het gehucht weer uit. Na dat uurtje is daar die strakke snelweg. Snel weer weg, naar huis. Het is zo weer om.

Volgend jaar weer. Misschien wel weer met een andere sloep. Je weet het niet...


Totale beoordeling
3

Auteur 
Oldtimer Chrysler New Yorker Brough
Chrysler New Yorker Brough
Trefwoorden  chrysler frankrijk usa


De Doctoren in Le Chatain
De Doctoren in Le Chatain

Hier even dat wijntje en biertje
Hier even dat wijntje en biertje

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Max Timmerman  21-09-2009 23:10 - Ja, dat is best cool, met zo'n bak door Frankrijk cruisen. Alleen moet je dan wel je portemonnaie trekken voor de bandstofkosten...