Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenDe eerste keer dat we elkaar zagen!


Na in januari 2008, 18 te zijn geworden, was het op 9 sept 08 dan eindelijk zover, dat roze pasje in mijn bezit en op zoek naar een leuke auto.


Shane  |  Volkswagen Kever
Opgesteld op 06-02-2009  |  Wijziging op 06-02-2009 16:49


Ik kwam via via in aanraking met een jongen die een beetje in de keverwereld zit. Hij is nog erg jong en niet zo bekend in dit wereldje (ik trouwens ook niet). Hij reviseert kevermotoren en kent zo wel een paar mensen die een kever, bus of kubel bezitten.

Na wat te hebben gezocht op internet, kwam ik tot de conclusie dat een spijlbus een beetje te hoog gegrepen was om te beginnen, dus ging ik op zoek naar een kever. Ik wilde perse een kever met liggende koplampen, omdat deze er gewoon erg mooi uitzien en ik die klassieke look net wat mooier vind.

Gezocht op internet en alleen een ratlook gevonden uit Leersum, die wel aan mijn verwachtingen voldeed. Ik met die jongen contact gezocht en gevraagd of hij mee wilde kijken. Tot kijken is het nooit gekomen, want toen had een klant van hem opeens een mooie 63er te koop staan.

Een mooie two-tone gespoten 63er met 1200cc motor en een dakrek. Dus ik samen met die jongen erheen en ik was op slag verliefd. Zo mooi die kleurencombinatie en alles klopte gewoon in het plaatje wat ik voor ogen had. De amerikaanse bumpers, de two-tone lak, het dakrekje en strakke interieur alles klopte.

Na een week de auto gemist te moeten hebben, heb ik hem uiteindelijk gekocht. Ik wilde wel amerikaanse achterlichten en deze kreeg ik dan ook bij de koop. Het is echt een geweldige auto en ik vind het nog steeds leuk als ik langsrijd en iedereen zich omdraaid.

CHANGES:

Ik heb inmiddels al wat veranderd aan de auto: zo zijn er rondom nieuwe rubbers in gekomen, deze waren een beetje uitgedroogd. De auto is inmiddels verhoogd, omdat de versnellingsbak teveel te lijden had onder de klappen die deze moest opvangen. Er ligt nu een 1300cc motorblok in met de koeling van een 1600cc blok, daarnaast heb ik er ook een sportuitlaat onder voor een mooier geluid. Dakrek zit er nog steeds op en ik ga daar binnenkort een lederen koffer op monteren.

Dit was mijn inleiding tot mijn auto, hoop dat iedereen dit met plezier leest en reacties of tips erop geeft.

Totale beoordeling
4

Auteur 
Oldtimer Volkswagen Kever
Volkswagen Kever
Trefwoorden  1963 auto kever shane


Op plaats van aankoop
Op plaats van aankoop

Nog een keer
Nog een keer

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Erik  06-02-2009 20:02 - Hi Shane, Mooi verhaal. Hoe lang liep je al met het idee om een Spijlbus of Kever te kopen? Uiteindelijk wel stoer dat het plaatje klopte, toen je je Kever voor het eerst zag! Begrijp ik het nou goed dat door die verlaging de onderkant van de versnellingsbak de grond soms raakt? Good luck! Erik