Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenMet dank aan.


In principe was ik vanaf mijn geboorte af al een autoliefhebber. Op school tekende ik alleen maar auto's en.....


Syl  |  Opel CITY
Opgesteld op 02-02-2009  |  Wijziging op 02-02-2009 22:20


In principe was ik vanaf mijn geboorte af al een autoliefhebber. Op school tekende ik alleen maar auto's en van lego bouwde ik eigenlijk ook niks anders dan auto's. Echter mijn liefde voor oude auto's (70'ties) is denk ik pas echt sterk onstaan ergens rond het jaar 2000.

In 1998 was de release van de eerste Gran Turismo, mijn eerste aanraking met allerlei japanse exoten waaronder de Skyline (R32, R33) ik was helemaal verkocht, die skyline dat was het!! Als echte ''fanboy'' wilde ik alles over deze auto te weten komen, ook de historie. Zodoende kwam ik terecht bij de KPGC10 de allereerste skyline met de inmiddels beroemde ''GT-R'' aanduiding. 1971 was haar bouwjaar... *zucht* wat een schoonheid! Door deze wagen was de toon gezet. Ik ging meer en meer op zoek naar oude japanners en ze spraken me steeds meer aan...

De ''71-HU-13'' is echter geen japanse auto (overigens is de c-kadett wel verkocht als isuzu echter dat terzijde).

Ergens rond 2002/2003 wilden mijn ouders wel weer eens een auto kopen. Ik wilde ze natuurlijk maar al te graag strikken een japanse klassieker te kopen echter was het aanbod vrij schaars en de prijzen vielen buiten het budget van mijn ouders. Dessalniettemin was ik er op gebrand dat mijn ouders een achterwiel aangedreven klassieker zouden kopen. Van horen zeggen zouden er voor oude opels nog aardig wat onderdelen te krijgen zijn en zogezegd ging ik naar opeltjes op zoek... Toen kwam ik haar tegen de ''71-HU-13'' een C-kadett City uit 1976,.. wow, wat een verschijning, achterwielaandrijving EN hatchback! bestond dat!? Ik was de KPGC10 en oude Nissan's & Datsun's al weer bijna vergeten.. Dus van Skyline naar C-kadett..

Mijn ouders heb ik zover weten te krijgen, grotendeels kwam dit natuurlijk ook door de charmes van de auto zelf ;)

Inmiddels heb ik de ''71-HU-13'' gesloopt. Echter nog voordat dit gebeurde kwam er de ''DJ-90-JY''. Mijn moeder wilde graag automaat gaan rijden en ze wilde toch wel graag dat dit weer een City zou zijn... Helaas heeft ze er niet echt veel mee gereden omdat ze vaak smoesjes verzon om maar niet te hoeven rijden,.. jammer. Beetje vreemd wel, een auto willen kopen en er dan niet mee rijden.  (sorry mam,ik klaag nu echt niet hoor!)

Inmiddels was dus de ''71-HU-13'' gesloopt en hadden we de ''DJ-90-JY''.
Toen kwam ik al surfend op marktplaats de ''DN-31-PL'' tegen, kijk zeg ik, een city op gas en automaat. Tot mijn allergrootste verbazing waren mijn ouders hartstikke enthousiast! Daar waar ik eerst mijn ouders probeerde te overtuigen bij de ''71-HU-13'' was het nu andersom... En dat terwijl mijn moeder nog steeds (te) weinig auto reed... Maar hey ze willen (nog) een City kopen! Tof!

En toen was daar de ''DN-31-PL'' waar tot op de dag van vandaag eigenlijk alleen maar door mij in word gereden.. Tsja.

De eerste echte kadett die ik zelf heb gekocht was de ''FD-63-XX'' hiermee heb ik echter nooit gereden, ik twijfelde of ik deze zou opknappen of zou gebruiken om de ''DJ-90-JY'' om te bouwen.. dat tweede is na instemming van mijn ouders gebeurd/nog steeds aan de gang.

Vandaag de dag ben ik de gene die voor de kadettjes zorgt en mijn ouders laten mij daar lekker mijn gang in gaan, als ze af en toe maar van A naar B kunnen vinden ze het best.. Wat dat betreft ben ik echt een verschrikkelijke mazzelpik! Ik wil mijn ouders dan ook vreselijk bedanken dat ze mij deze gelegenheid hebben gegeven! Des te meer maakt dit de City voor mij een bijzondere auto.


Totale beoordeling
2

Auteur 
Oldtimer Opel CITY
Opel CITY
Trefwoorden  city kadett opel


Opel CITY
Opel CITY

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Erik  05-02-2009 17:30 - Hi Syl, Hierbij een reactie op je verhaal: Ik vind het een verhaal waar de passie voor oldtimers en specific de Kadett CITY eraf spat! Groet, Erik