Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenAmazon cabrio virus


Het idee van een Amazon cabriolet zat altijd al in mijn hoofd. Zelfbouw, importeren, regelreving en dan toch.


Lars  |  Volvo Amazon Cabrio
Opgesteld op 28-02-2008  |  Wijziging op 03-01-2009 08:38


Gespot

De Amazon cabriolet is origineel nooit door Volvo gemaakt. De carrosseriebouwer Jacques Coune heeft er een handjevol gemaakt. Sommige mensen vinden het zonde, ik vind het prachtig. Ooit al eens gekeken of het haalbaar is om er zelf in Nederland een om te bouwen en te registreren, maar dat is erg lastig en duur.

Nadat ik er in Zweden een te koop had gezien (uiteraard zelfbouw) heb ik de gok genomen. De auto ongezien gekocht en met een trailer die kant op.

De kennismaking

Eenmaal aangekomen bij overigens zeer vriendelijke mensen hartelijk ontvangen en na een goede lunch de auto opgeladen (na enige starthulp ivm een lege accu). De auto zag er inderdaad goed uit. Wel de nodige plekjes, en de kleur is niet geweldig, maar dat is wel op te lossen. Ze hadden hem een beetje te pakken gehad met verlagen, maar ook dat is goed terug te draaien.

RDW

Na aankomst in Nederland meteen naar de RDW en de auto ingevoerd. Gelukkig met als inrichting cabriolet, dus dat staat officieel regeristeerd. Daarna kon het opknappen beginnen. Er zat niet heel veel APK werk aan, maar toch wel wat. Een dwarsbalkje vervangen, andere veren eronder, aandrijfas reviseren, uitlaatspruitstukpakking en nog het een en ander.

Laat de zomer maar komen

Inmiddels heeft hij APK tot 2010, dus laat de lente en zomer maar komen! Eigenlijk moet hij nog wel helemaal uit elkaar en moet hij wat strakker gemaakt worden en worden gespoten. De kleur is met een beetje roze-rood niet mijn smaak. Maar ja, het is niet het enige project en deze rijdt nu prima.

Meer info en Volvo Amazon cabrio's op http://www.oudevolvo.nl/amazoncabrio

Totale beoordeling
3

Auteur 
Oldtimer Volvo Amazon Cabrio
Volvo Amazon Cabrio
Trefwoorden  amazon cabriolet


In een parkeergarage met de trailer
In een parkeergarage met de trailer

Nog even starthulp
Nog even starthulp

En op eigen kracht de trailer op
En op eigen kracht de trailer op

Mooi uitzicht de hele terugreis
Mooi uitzicht de hele terugreis

In elk geval weer in NL
In elk geval weer in NL

Bij de RDW
Bij de RDW

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven