Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenEen mooi beginpunt


Een helemaal kale body, volledig ontdaan van alle tectiel en alles wat er maar af geschroefd kan worden is eraf. De perfecte basis!


Lars  |  Volvo Amazon 130
Opgesteld op 28-02-2008  |  Wijziging op 28-02-2008 00:00


De noodzaak van een beter chassis

In 1997 heb ik mijn eerste Amazon gekocht, in Zweden weliswaar en zelf opgehaald. Dit was een nog volledig originele 2-deurs van een van de laatste types, geheel compleet, zelfs rijdend, maar met veel roest. Gekocht met de intentie om die auto helemaal op te knappen. Dan ga je beginnen en blijken er nog meer gaten te zitten.

Origineel Nederlandse body

Daarom deze body met origineel Nederlands kenteken gekocht. Ook niet perfect roestvrij, maar wel vrij strak en in elk geval volledig ontdaan van tectiel en dergelijke. Daarom perfect te zien wat er moet gebeuren.

Maar totaalrestauratie nog niet begonnen

Dat was 1999. Inmiddels zit er tijdelijk een achteras en vooras onder om hem wat meer mobiel en verplaatsbaar te krijgen. Bovendien is de Zweed gesloopt vanwege plaatsgebrek. Alle onderdelen hangen nu los op het chassis, nog steeds wachtend op de totaalrestauratie.

Totale beoordeling
2

Auteur 
Oldtimer Volvo Amazon 130
Volvo Amazon 130
Trefwoorden  chassis totaalrestauratie


De Zweed
De Zweed

Inmiddels onderdelen donor
Inmiddels onderdelen donor

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Claudia  08-12-2010 00:48 - Hi lars zoals je nu wel zult weten heb ik de mijne eergisteren tegen een politie auto tot stilstand gezet . en ben ik op zoek naar een andere body met deuren motorkap linkervoorscherm en voorfront dus nu ff kijken wat ik daarvoor kwijt ben. ik kan de mijne wel klaarmaken maar kijk toch uit naar een andere body omdat ik wel de linker chassisbalk geknikt heb . ok hoor het wel ok gr Claudia