Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenReliant Regal 3/30


Erg mooie Regal


Bugje  |  Reliant 3/30
Opgesteld op 10-12-2008  |  Wijziging op 10-12-2008 20:46


Regal 3/30 1969

Deze Regal heb ik gekocht als wrak, ik heb hem volledig gerestaureerd.
Er was aardig wat werk aan de regal, in het ladder chassis zaten vele slechte plekken, uh..gaten waren het. Ook de carrosserie had de nodige aandacht nodig.


Een zwakte van een Regal is dat de gehele voorpartij (neus) gaat hangen.
De voorpartij van de regal is te zwaar en gaat doorhangen, dit zie je dan aan de zijkanten waar de polyester carrosserie "bol" gaat staan, er komt een knik in de carrosserie aan de zijkanten. De vorige eigenaar had al een poging gewaagt de neus te liften. Hij had er een paar flinke houten balken in geschroefd, die de neus optilde.  Dat de neus te zwak gebouwd was had waarschijnlijk te maken met het gewicht. De Regal moest onder de 400 kg blijven dit omdat hij in de kenteken categorie motoren viel, en niet onder de categorie auto. Voor de Regal had je dan ook motor rijbewijs (A) nodig.

Met een motor rijbewijs mocht je toen een voertuig besturen op 2 of 3 wielen met een maximaal ledig gewicht tot 400 kg. En de Regal weegt 396 kg, ook de opvolger van de Regal, de Robin mocht je met een motor rijbewijs besturen. Dit mocht tot  April1996 toen is de wet gewijzigd, en had je een autorijbewijs (B) voor het besturen van een Regal, en Robin nodig.    

Ik heb hem verkocht in 2004 omdat ik te veel hobby projecten had. En er stond een Bond Bug te wachten, zie ander verhaal van mij, het Bond Bug project.


Ik heb veel plezier met deze Regal gehad, het was een betrouwbare auto. Ik gebruikte hem voor woon werk verkeer en de nodige plezier ritten. Hij heeft mij 1 x laten staan, en dat was tijdens de 1e proefrit  de carburateur was verstopt. De ANWB heeft mij toen naar huis gesleept. Ik had benzine bestendige vloeibare pakking gebruikt, die toch niet zo benzine bestendig was.  De Regal is naar een nieuwe eigenaar in Horst gegaan. Zodat ik wat tijd kreeg voor mijn Bond Bug.

Totale beoordeling
2

Auteur 
Oldtimer Reliant 3/30
Reliant 3/30
Trefwoorden  reliant regal 3 wieler


Reliant 3/30
Reliant 3/30

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven