Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenMaffia Bolide


Een verhaal over een "Maffia Bolide" Chevrolet Fleetmaster van 1949 in orginele staat. Velen worden "getopchopt", vandaar dat dit model schaars aan het worden is.


Klaas Johannes van der Linde  |  Chevrolet Fleetmaster
Opgesteld op 21-11-2008  |  Wijziging op 21-11-2008 00:00


Deze auto zag het Nederlandse daglicht in 1994. In dat jaar is de Chevrolet gekocht en ingevoerd uit de USA door een taxichauffeur uit de Bijlmermeer. Deze heeft hem 4 jaar bereden en vervolgens in '97 verkocht aan een Limo & Trouwauto Verhuurbedrijf uit Overijssel. Deze nieuwe eigenaar heeft de Fleetmaster in Polen laten restaureren tot "nieuwstaat".

De restauratie was eigenlijk niet nodig, want er was maar één stukje van 4x4cm in de linkerdeur gelast. Wel was de lak dof door de felle zon in Arizona (USA). De huidige kleur grijs was ook de originele kleur. De oldtimer is volledig blank gemaakt en gespoten in 2-componenten lak met blanke laklaag. Zoals kenner wellicht weten: Amerikaans lak verdraagt géén Europese lak. Dus de enige goede manier is de wagen geheel blank maken! Helaas is de bodem door een misverstand getectyleerd, dit was niet de bedoeling. Hij was gewoon blank! Nergens geen roest! Al het chroomwerk is nieuw!

De auto is voorzien van een 6 Volt installatie. De remmen zijn vernieuwd, evenals de uitlaat. De 6 cilinder lijnmotor van 3500cc is gereviseerd. Het is een 3-bak, geschakeld aan het stuur. De bak is tevens voorzien van diverse nieuwe onderdelen en lagers enz. De ruitenwissers werken d.m.v. vacuüm. Alle banden zijn nieuw. De radiateur is vernieuwd en de dynamo en de startmotor zijn gereviseerd.

Wat betreft het interieur: alle klokjes op het dashboard werken. Het dashboard is voorzien van een houtstructuur. Tijdens de restauratie is het stoffen interieur vervangen door rood leder (2-banken) en ook zijn het hemeltje en de mattenset vernieuwd.

Het is een "hoog" model (190cm) en weegt ruim 1500kg. Dit model is 2-deurs. Het voorraam is gespijld. De spoiler is origineel nieuw geleverd in die tijd. Dit maakt het geheel tot een "Maffia Bolide". Het is een mooie auto om aan te sleutelen, want je hebt veel ruimte rondom de motor. Nadeel is wel de hoge spatborden; dus de motor is iets moeilijker te bereiken. Chevrolet Fleetmasters zijn in deze staat al redelijk zeldzaam aan het worden, omdat velen 'getopchopt' worden en voorzien van een Corvette motorblok.

Kortom, een in concours staat verkerende Chevrolet Fleetmaster van 1949. Ook deze zal ik vertroetelen, zoals het hoort. Misschien (?) laat ik eens LPG inbouwen, omdat hij een gezonde drinker is. Maar voorlopig blijft hij origineel! Ze zijn al redelijk duur aan het worden, vooral in deze topstaat.

Totale beoordeling
4

Auteur 
Oldtimer Chevrolet Fleetmaster
Chevrolet Fleetmaster
Trefwoorden  maffia bolide Chevrolet Fleetmaster


Chevrolet Fleetmaster
Chevrolet Fleetmaster

Chevrolet Fleetmaster
Chevrolet Fleetmaster

Chevrolet Fleetmaster
Chevrolet Fleetmaster

Chevrolet Fleetmaster
Chevrolet Fleetmaster

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven