Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenEen stukje Franse historie van mijn Citroën ID19b


Mijn Godin Citroën ID19b is op 15 september 1967 geboren in Quimper (Bretagne). De eerste eigenaar was een zekere monsieur Emmanuel Tirilly.


dolf  |  Citroën DS/ID
Opgesteld op 08-11-2008  |  Wijziging op 14-11-2008 00:00


Mijn Godin Citroën ID19b genaamd Daisy is op 15 september 1967 geboren in Quimper  in Bretagne. De eerste eigenaar was een zekere monsieur Emmanuel Tirilly. Zijn beroep was "Officier d'Administration" in Quimper. De auto deed waarschijnlijk dienst bij de gemeente als ambtenarenauto. De naam van deze heer staat nog steeds in de auto op een plaatje gestandst met diverse gegevens.

Voordat de Godin in dienst trad als gemeentelijke dienstauto, mocht ze in september 1967 eerst Mireille Tirilly naar het altaar brengen in Le Faouët (Morbihan) . Ik heb de trouwfoto met hierop Mireille Tirilly voor het gemeentehuis van Le Faouët. Op de achterkant van de foto is geschreven: "mariage de Mireille Tirilly". Ik weet trouwens niet of Mireille Tirilly de vrouw is van Emmanuel of zijn dochter.

Ik heb afgelopen jaar (2007) - dus veertig jaar na het genoemde huwelijk - een Nederlander benaderd via internet die in dat plaatsje woont en gevraagd waar die foto is gemaakt. Hij stuurde me een foto op van dezelfde plek alleen veertig jaar later en de plek waar de fotograaf heeft gestaan om Mireille vast te leggen. Dit vond ik wel uniek!

We willen nog wel in de toekomst naar het plaatsje waar onze Godin de eerste metertjes heeft afgelegd; lijkt me wel leuk. Onze Citroën-oldtimer is in 1997 naar Nederland geëmigreerd. Ik heb haar in 2007 gekocht van iemand uit Almelo.

Totale beoordeling
3

Auteur 
Oldtimer Citroën DS/ID
Citroën DS/ID
Trefwoorden  bretagne citroen dienstauto frankrijk trouwauto


Quimper in Bretagne
Quimper in Bretagne

Originele papieren en de trouwfoto
Originele papieren en de trouwfoto

 plek waar fotograaf heeft gestaan
plek waar fotograaf heeft gestaan

Achterkant foto en orginele papieren
Achterkant foto en orginele papieren

Hetzelfde stadhuis 40 jaar later
Hetzelfde stadhuis 40 jaar later

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven