Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenTerugblik seizoen 2008


Het is weer november en sinds twee weken sta ik weer onder mijn dekentjes in de box. De winterslaap kan weer beginnen...


Erik en Saskia  |  Volkswagen Karmann Ghia
Opgesteld op 01-11-2008  |  Wijziging op 01-11-2008 00:00


Het is weer november en sinds twee weken sta ik weer onder mijn dekentjes in de box. De winterslaap kan weer beginnen. Terwijl ik in slaap val denk ik nog even aan wat ik samen met Erik en Saskia afgelopen seizoen heb meegemaakt...

In april ontwaakte ik uit mijn winterslaap. En was het weer tijd om te gaan showen op de Keverdag in Drachten.
Heerlijk om weer tussen mijn vriendjes te staan!
Wat dit jaar nog leuker maakt is dat ik er een nieuw vriendje bij heb! Een zwart Kevertje van Gerrit uit 1974 die 16 jaar had stilgestaan.
De baasjes hebben hem weer aan de praat gekregen en na een testritje op 3 wielen...ahum...werden de laatste dingetjes vastgedraaid en gesteld. Nu konden we gezellig samen naar Drachten touren.
's Avonds stond ik weer voldaan in mijn boxje. Nog even uitrusten want volgende week gaan we naar Engeland!!!

De week daarop werd ik ingepakt en zijn we samen met nog 1 Karmann en 1 Kevertje naar Calais gereden met eindpunt zou Wellingborough in Engeland worden. Hier was het even wachten op de boot. Op de boot werden we met zijn drieen vooraan gezet. Heerlijk met de neus in de zeewind. Vanaf boven was het voor de baasjes een prachtig gezicht. Drie mooie oldtimers vooraan op de boot te showen!!! We waren die reis het meest gefotografeerde stel. Aan de overkant in Engeland was het wel even wennen om links te rijden, maar gelukkig stuurde mijn baasje me steeds de juiste kant op! 
Het was prachtig toeren in Engeland, Wat een mooie weggetjes. We hebben dan ook veel van de omgeving gezien. Op zondag zijn we naar de meeting gegaan op het Santa Pod racetrack. Pfff...wat een busjes, overal waar je keek stonden busjes. We hebben maar 3 andere Karmann's gezien. Heel anders dan in Nederland. En zelf mochten we niet eens het terrein op. We moesten gewoon tussen de waterkoelers parkeren!!! Dat was wel een hele afknapper.

Een paar weken na deze leuke reis was het weer tijd voor de Keverdag in Rijperkerk, helaas heb ik 's middags een regenbui op mijn kop gekregen, maar ja had er het wel voor over. In mijn boxje sta ik weer lekker droog. Toen kwam het weekend Budel in het vooruitzicht, dan gaat mijn accuutje wel wat harder kloppen! Gezellig met mijn nieuwe vriendje er naar toe getourd en in Budel aangekomen kreeg ik er weer een nieuw vriendje bij, het Kevertje van Martin & Ellen, zeegroen uit 1967. Met zijn drieen stonden we mooi te kijk. Budel is een meeting dat elk jaar wel iets onvergetelijks heeft. Dit jaar zal bekend blijven staan om het gezellige feest na afloop van de overwinning van het Nederlands Elftal op vrijdagavond en de regen, modder, regen, vast zittende auto's/caravans, onweer op zondag, had ik de regen al genoemd...
Maar ondanks dat heb ik het prima naar mijn zin gehad, alleen ben ik in de modder een stukje verf verloren van mijn achterspatbord. Gelukkig heeft Erik mij weer even voorzien van een nieuw laagje zodat ik weer dicht ben.

Tot aan de vakantie werd ik bij elk weekendje mooi weer uit de box gehaald om even te touren, boodschappen te doen, op visite naar Sas haar ouders in Rotterdam en naar de Keverdag in Schagen. Het was weer prachtig weer en ik was de dag ervoor lekker in de wax gezet. Ik had echt wel een poetsbeurt nodig want overal zaten vieze vette vingers op mijn lak.
Ik was een beetje ziek en Erik en Sas hebben me beter gemaakt. Dit heeft wat langer geduurd dan gedacht. Maar gelukkig dankzij de hulp van Gerrit zagen ze het weer een beetje zitten na alle tegenslagen.
Ik lekte olie uit de versnellingsbak. Deze hebben ze er dus helemaal uitgehaald, nieuwe packingen, hoesjes etc. Het klinkt allemaal heel eenvoudig maar er waren heel veel problemen met het in elkaar zetten van de versnellingsbak, een kromme flens, afgebroken boutjes etc...Zondagavond zat ik weer in elkaar, maar wilde nog niet starten. Gelukkig was het een elektrisch draadje wat verkeerd zat, dus daar geen problemen mee. Wat waren Erik en Sas weer blij dat ik het deed! Met het oog op de vakantie was het wel leuk dat ik weer zou rijden.

Toen deze aangebroken was kon ik weer ingepakt worden. Dit gaat elke keer weer sneller, want onderhand weten ze wel wat waar moet komen te liggen. Op naar Italie dit keer. Zaterdagnacht lekker vroeg vertrokken en de volgende dag waren we aan het eind van de middag al onder Milaan! Kleine knusse camping opgezocht en hier geparkeerd. Hier voelde ik me thuis omdat er nog een T2 busje stond en later nog een Kever cabrio aan kwam rijden. Een paar dagen later zijn we via de kust naar beneden afgezakt en bij een meertje beland. Ik kreeg een mooi plekje vlak aan het water. Wat een mooi uitzicht! Hier kreeg Erik het idee om de onderkant van mijn rechtdeur wat bij te werken. Dus roest werd verwijderd, nieuw plamuur erin en een laklaagje erover.
Ziet er beter uit dan het was. Het is maar even want er staat al een "nieuwe" deur thuis.
Weer later doorgetourd naar de kust onder Rome. Wat wel opviel is dat ik in Italie veel minder reacties krijg dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Daar worden mensen echt blij als ze mij zien.
De terugweg hebben we ook in fases gedaan. Eerst weer naar het midden van Italie en daarna weer naar boven. Hier kreeg ik wat problemen met mijn linkerachterwiel. Nieuw splitpennetje en even aandraaien zou wel weer voldoende zijn. Helaas tijdens de terugreis naar Nederland bleek dit niet voldoende te zijn. Tijdens een inhaalpoging in Duitsland kon ik het niet meer aan en gaf ik een grote klap. Erik en Sas zaten verschrikt, wat gebeurt er nu...net nu er geen vluchtstrook is. Ik rolde een beetje uit en uiteindelijk een sos-plaats in zicht. Door de ADAC weggesleept, bij de garage aangekomen stonden er wel 5/6 man om me heen. Ze vonden het prachtig om een Karmann in de zaak te hebben. Voor ik het wist stond ik op de brug, mijn wiel ging er gelijk af en het bleek dat ik een versleten remtrommel had...
In deze leuke knusse garage in Bingen am Rhein werd ik hersteld en een paar dagen later werd ik weer opgehaald door Erik en Saskia om terug te gaan naar Nederland. Wat was het fijn om weer thuis te zijn!

Erik en Sas heb ik nog naar het Keverweekend in Midwolda gebracht en naar een horror nachtrit in Drachten. Dit was best spannend, met 6 volt een puzzelrit doen over donkere weggetjes met mist. Dat was al horror genoeg. Maar Erik en Sas deden goed met het thema van de avond mee en voor ik het wist zat ik onder de spinnenwebben, spinnen, skeletjes en ik schrok me dood toen Erik met zijn masker in stapte. Maar ja, tussen het jeuken van de spinnenwebben door heb ik het wel erg naar mijn zin gehad. Was blij dat ik later op het parkeerterrein mocht blijven staan terwijl de rest in groepjes door het enge donkere bos met griezels moesten om opdrachten te vervullen...brrrr...

Nu sta ik dus alvast lekker te dromen over wat we volgend jaar zullen meemaken. Misschien gaan we dan naar een meeting in Zweden, kijk er nu al naar uit!!!

Totale beoordeling
3

Auteur 
Oldtimer Volkswagen Karmann Ghia
Volkswagen Karmann Ghia
Trefwoorden  meeting vakantie


Vooraan op de boot
Vooraan op de boot

Terug naar Nederland
Terug naar Nederland

Weer mooi maken
Weer mooi maken

Aan het Idromeer
Aan het Idromeer

Daar ga ik...
Daar ga ik...

Naar huis
Naar huis

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven