Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenVolvo PV544 Katterug met slecht lopende motor


Deze Volvo PV544 Katterug heb ik gekocht met een slecht lopende motor. Ik vreesde het ergste, maar het viel erg mee!


Klaas Johannes van der Linde  |  Volvo PV544
Opgesteld op 18-09-2008  |  Wijziging op 18-09-2008 00:00


Ik heb deze Volvo PV544 Katterug ergens in Friesland gekocht van iemand die verwachtte er veel onkosten aan te krijgen. De oldtimer had een oudere restauratie achter de rug, maar was weer nodig toe aan een opfrisbeurt. Er zat bijvoorbeeld veel roest onder de achterramen. Het was een complete auto, o.a. voorzien van LPG, gangsterkap, imperiaal en vele reserveonderdelen.

Ik heb hem toch maar gekocht, ondanks dat de motor slecht liep. Na een uurtje rijden was ik er mee thuis. Gelijk even de compressie getest. En ja, net wat ik verwachtte: weinig compressie op twee cilinders. Even beter bekeken en kop er af gehaald. De kleppen waren erg ingebrand. Door LPG? Gelijk nieuwe kleppen gehaald die bestand waren tegen LPG. Dit was géén rib uit m'n lijf, want ze kostten maar €8,00 per stuk! Na plaatsing van alle nieuwe kleppen, heb ik ze iets ruimer afgesteld. En klaar was Kees!

Ik heb er véle kilometers mee gereden en probleemloos! De driebak schakelde goed en alles werkte. De deuren sloten perfekt! De meesten die ik zie bij Volvo Katteruggen sluiten onder slecht. Ook de deurkrukjes hingen niet naar beneden, zoals je ze meestal ziet.

Er waren veel nieuwe delen in gelast; goed gedaan door een Classic-bedrijf uit Leeuwarden. Maar helaas, wat ze niet hadden gedaan, moest nu dus wel. Leek me redelijk veel werk en gezien mijn andere projecten die dan blijven liggen, heb ik toch maar besloten de Volvo via marktplaats te verkopen. Dat lukte al na 3 dagen! De oldtimer is verkocht aan liefhebber in Drenthe. Deze persoon heeft de PV544 netjes gerestaureerd en (laten) gespoten.

Een jaar later kwam ik mijn Volvo Katterug weer tegen op een oldtimershow in de Martiniehal in Groningen! Natuurlijk heb ik er een foto van gemaakt. Jammer genoeg heb ik de huidige eigenaar nioet gesproken. 'K had 'm wel weer terug willen kopen. Toch zal hij er wel gelukkig mee zijn. Jammer dat de wagen niet het originele imperial en de orginele gangsterkap er op had; dit lijkt zeer apart. Al met al zijn Volvo PV544 Katteruggen hele mooie auto's.

Totale beoordeling
2

Auteur 
Oldtimer Volvo PV544
Volvo PV544
Trefwoorden  volvo katterug PV544 1964


Volvo Katterug
Volvo Katterug

Ergens tussen zijn broerje's
Ergens tussen zijn broerje's

Volvo beurs te Utrecht
Volvo beurs te Utrecht

Goed gekeurd
Goed gekeurd

Nostalgie
Nostalgie

Geef een fototitel
Geef een fototitel

Bijna klaar in de fabriek te Zweden
Bijna klaar in de fabriek te Zweden

Kijkje in de Volvo fabriek
Kijkje in de Volvo fabriek

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven