Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenRode Chevrolet Corvette Stingray uit 1976


Overzicht van de rode Chevrolet Corvette Stingray uit 1976 met opgeboord motorblok (van 5.7 naar 6.4 liter) en volledige LPG-installatie. Snel en stoer!


Klaas Johannes van der Linde  |  Chevrolet Corvette Sting...
Opgesteld op 16-09-2008  |  Wijziging op 16-09-2008 00:00


Intro

De Corvette C3 (ook wel Stingray) werd in het najaar van 1967 geïntroduceerd. Het ontwerp was van de designer David Holle. Het ontwerp is opvallend en de auto werd ook wel getypeerd als de "Coke-Bottle-Shape-Corvette". In de periode 1968 tot 1982 zijn ruim 540.000 C3 Corvettes gefabriceerd.

Mijn rode Corvette C3 Stingray

Deze schitterende Corvette C3 Stingray heb ik gekocht van 2 vrijgezellen uit Friesland. Die vonden de bolide te klein, omdat de vrijgezelle zuster ook wel eens mee wilde met toeren. Daarom hebben ze een pick-up truck gekocht. Deze Corvette hebben ze uit de USA gehaald. De wagen heeft daar meegedaan aan diverse races. Daarom is het motorblok opgevoerd (opgeboord van 5.7 liter naar 6.4 liter) en zijn de remmen aangepast. Alles aan de motor was vernieuwd! Ook zijn kunststof bladveren gemonteerd voor een soepeler vering.

Hij blaast zijn dampen af door een dubbele 3" RVS uitlaat. Ik heb de wagen omgebouwd voor LPG, omdat hij wel wat lust als je hem goed gebruikt. Bij rustig rijden is het verbruik 1:5.5, maar 1:2 wil ook wel!! Er is een Trotle Body geplaatst, want anders wil - bij een mengstuk onder de carburateur- de kap niet meer dicht. Daarom is er gekozen voor volledig LPG, zodat de carburateur weg kon. Nu heb ik 4 cm tussenruimte. Om een exacte voeding te krijgen, is gekozen voor een mixer op de Trottle Body. De LPG-tank van 70 liter kon mooi op de plaats van de benzine tank.

De Corvette is voorzien van een 4-traps automaat. Als de kick down zijn werk doet, wordt je stevig in de leren stoelen gedrukt. Ik heb diverse malen geracet in Assen. De kwart mile met staande start doet hij in 9,8 seconden! Als ik me even wil uitleven, zet ik de achterwielen iets scheef voor een nog betere wegligging. De top ligt vér boven de 250 km/uur. In zijn tweede versnelling haalt hij minstens 160!

Deze auto was oorspronkelijk afgeleverd in zilver, maar is nu in prachtige mooie rode kleur met blanke laklaag. Jammer genoeg is er géén airco. Wel is hij voorzien van elektrische ramen. De tellerstand is ongeveer 60.000 mile.

Ik gebruik de Covette alleen bij mooi weer. In de 10 jaar dat ik hem heb is hij nog nooit nat geweest door regen! En staat bij de verwarming in de schuur onder een kleed. Moet deze week (september 2008) nog even voor de APK en dan om de 2 jaar.

Dit is een schitterend geheel! De polyester body is in topstaat. Een mooie blikvanger met een verbluffend geluid, omdat er alleen maar Cherry Bumbs onder zitten. En lekker rijden met de Targa-dakjes eraf. Vele Corvettes gaan weer terug naar de USA, omdat ze daar schaars aan het worden zijn, wat de prijs hier weer opdrijft. Een lekkere stoere bak met een staand achterraam - wat ik persoonlijk heel mooi vind!

Totale beoordeling
3

Auteur 
Oldtimer Chevrolet Corvette Stingray
Chevrolet Corvette Stingray
Trefwoorden  Stingray corvette lpg


Uitdagend
Uitdagend

Net terug van een ritje
Net terug van een ritje

Mooi gepoetst
Mooi gepoetst

Blanke lak maakt hem glimmend
Blanke lak maakt hem glimmend

Naast mijn 2e die verkocht is
Naast mijn 2e die verkocht is

Geef een fototitel
Geef een fototitel

Wij met ons vieren
Wij met ons vieren

En alweer dorst
En alweer dorst

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven