Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenKever Top-Chop Hot-Rod in wording


Een verhaal over de ombouw van een gerestaureerde '76 Kever tot een Kever Top-Chop Hot-Rod!


Klaas Johannes van der Linde  |  Volkswagen Kever
Opgesteld op 16-09-2008  |  Wijziging op 17-06-2010 21:29


Ik heb deze gerestaureerde '76 Kever gekocht van iemand uit het Zuiden. Deze had hem volledig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe bodem en nieuwe onderdelen zoals remmen, schokbrekers enzovoort. Het motorblok werd ook gereviseerd. Het was helemaal gestript, maar klaar op spuiten na. Helaas was zijn geld toen op, dus moest de Kever weg.

De wagen was voor mij een mooie basis om hem heel apart te maken: een Kever Top-Chop Hot-Rod! Sommige ideeƫn haal ik van internet; de rest ontstaat tijdens het knutselen. Ik heb de motorkap verlengd en voorzien van Lincoln grill. Het dak heb ik 10 cm laten zakken ("Top-Choppen"). De achterspatborden zijn voorzien van Opel Manta-A achterlichten en fenders zijn ingelast. Er zijn side skirts aan de zijkanten gelast en een derde remlicht achter op het dak. Ook is er een spijltje ingelast voor een special look. De voorspatborden zijn voorzien van dubbele koplampen afkomstig van de Lancia Delta.Ook de velgen worden aangepast met RVS platen; en dan platte bandje's (4 cm).

Het dashbord is gemaakt van een deel van de motorkap en alleen voorzien van de originele klok en verder....niets! Waar zijn dan de rest van de schakelaars? Boven voor het voorraam heb ik een 2e dashbord gemaakt, voorzien van radio en alle schakelaars. Niet zichtbaar van buitenaf! De pook is gemaakt van een zuiger van een BMW. Alles binnen is in kleur gespoten. De bekleding en de hemel (zwart) doe ik zelf.

In septemper gaat de Kever naar de spuiter, die hem naloopt en spuit in "Royal Rood" (L30a). De spatborden worden zwart. Als hij terug is van de spuiter, moet eerst de bedrading (aangepast) aangelegd worden. Dan ramen meten en bestellen. VĆ©Ć©l werk dus! Ter zijnder tijd wil ik er een Ford V6 2800cc inbouwen. Ook een LPG-installatie staat op programma.

Ik hoop hem in de loop van (2009) op de weg te hebben, maar voorlopig is hij geschorst. Kortom, mijn Kever wordt een heel aparte verschijning straks op de Noord-Nederlandse wegen. Het is een mooie hobby voor in de avonduren. Meerdere foto's zullen volgen, maar heb hem nu verkocht aan iemand uit Haarlem die hem afbouwd.

Totale beoordeling
7

Auteur 
Oldtimer Volkswagen Kever
Volkswagen Kever
Trefwoorden  hot-rod kever top-chop watapartja


Geef een fototitel
Geef een fototitel

Donordak opgelast
Donordak opgelast

Ook de deuren aanpassen
Ook de deuren aanpassen

Derde remlicht
Derde remlicht

Dashbord van kofferklep
Dashbord van kofferklep

Lincoln grill op front
Lincoln grill op front

In kleur gespoten
In kleur gespoten

Watapartja
Watapartja

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


DrDjr  13-07-2010 08:53 - Holy... inderdaad, Watapartja Ben benieuwd of ik h'm ooit in dHaarlem zie rijden. Want dan weet ik het... Heelaparttoch?