Statistiek

1702leden
2144oldtimers
507autoverhalen
27groepenLincoln (45.000 mile) gevonden in San Jose (USA)


Deze Lincoln Mark V heb ik gevonden via internet in San Jose (USA) en is afkomstig van de 1e eigenaar (geboren: 1920). De auto had 45.000 mile op de klok.


Klaas Johannes van der Linde  |  Lincoln Mark V
Opgesteld op 16-09-2008  |  Wijziging op 16-09-2008 00:00


Deze zeldzaam mooie Lincoln Mark V van 1985 heb ik gevonden via internet in San Jose (USA) en is afkomstig van de 1e eigenaar (geboren: 1920). De auto had 45.000 mile op de klok. De eigenaar had hem aangeboden aan een handelaar en vervolgens heeft deze hem geplaatst op www.salvage.usa .

Na aankomst in Nederland heb ik hem gewassen, gepoetst en iets steenslag aangestipt. Ik heb het leren dak opgefrist met een soort schoenpoetsverf. Verder alles kllaargemaakt voor de RDW keuring, waar ik weinig werk aan heb gehad. Zo zijn bijvoorbeeld de Dim-koplampen vervangen door een EU-typegoedkeuring en zijn de breedte-lampen er uitgehaald (zodat ze er na de keuring er weer in gaan). Verder is er een Impco LPG installatie met een 100-liter tank ingebouwd. Vervolgens: rijden maar naar de RDW. Na de keuring werden de nummers ingeslagen en wegwezen!

Hij heeft een hand/stuur-versnelling met automatische bak. Na het starten kun je aan de lampjes in dashbord zien dat hij loopt, want horen doe je niets!!! De Lincoln is voorzien van 2-leren (3 persoons) banken met tussenarmsteunen. Alles is in soepel blauw leder uitgevoerd.

Alles werkt elektrisch, namelijk de ramen, de banken, de spiegels, de antenne, de kofferbak enzovoort. Zelfs de voorbank was in hoogte verstelbaar. Ook het stuur is in diverse standen te verstellen. De airco was bere koud. De cruise controll werkte perfekt!

Na het ontsteken van het licht gaan de koplampkleppen automatisch open via een vacuumsysteem. Bij het inschakelen van knipperlichten gaan ook de breedte-lampen branden. Ideaal in het donker; dan heb je goede verlichting op de bermen.

Helaas waren de ritten nooit te lang! Het enigste nadeel is het verbruik, want je blijft tanken. De motor is een USA Ford met een motorinhoud van 7 liter. Bij heel rustig rijden verbruikt hij 1:3. Deze bak weegt meer dan 2 ton, maar je merkt hier niets van bij het optrekken. Geef je véél gas na stilstand, dan doet de kick-down zijn werk en draaien de velgen in de banden. Het rijden was perfect!

Het is de grootste Amerikaan ooit gebouwd, want ze deden op tegen de Caddillac en ze wonnen! De bumpers waren voorzien van stootveren. Je kon tegen een muur rijden met - ik meen - 5 mile zonder schade. Die stoorveren zitteb vóór en achter. Voor het parkeren moet je de ruimte vinden, want deze Lincoln is 6 meter land en 2,2 meter breed.

Deze auto verkeerde in nieuwstaat, zowel binnen als buiten. Jammer dat hij altijd dorst had, anders had ik hem zeker gehouden. Ook nu weer is de auto naar een echte liefhebber gegaan om vertroeteld te worden.

Totale beoordeling
4

Auteur 
Oldtimer Lincoln Mark V
Lincoln Mark V
Trefwoorden  Lincoln Mark V 7 liter USA


Eemshaven
Eemshaven

Op de zeedijk
Op de zeedijk

Nummer inslaan bij RDW
Nummer inslaan bij RDW

Bij mij op de oprit
Bij mij op de oprit

Klaar voor tourrit
Klaar voor tourrit

Reacties

Na inloggen kun je als lid een reactie geven


Jur de Jong  06-03-2009 09:15 - Mooie ride. Jammer dat je hem hebt verkocht. Wie is de gelukkige nieuwe eigenaar?